
עוגיית שיבולת שועל ענקית במילוי ממרח קקאו ושוקולד צ׳יפס (צילום: הודליה כצמן)
שנים הכנתי את המתכון שלפניכם כעוגיות רגילות עד שיום אחד החלטתי שהן כל-כך טעימות שאני חייבת להכין אחת גדולה ומפוצצת. התוצאה: ספק עוגה ספק עוגייה ענקית, אבל על הטעם הנפלא אין עוררין.
להכנת העוגייה יש צורך בקמח שיבולת שועל. ניתן לרכוש אותו בחנויות טבע, ואפשר להכין בקלי קלות בבית: שמים שיבולת שועל (קוואקר) אינסטנט במעבד מזון וטוחנים כדקה-שתיים עד שהיא הופכת לאבקה.
ועוד שתי הבהרות לפני שמתחילים:
- אני הכנתי עוגייה ענקית, אבל כמובן שאפשר ליצור מהעיסה עוגיות קטנות (בערך כ-15).
- אני השתמשתי במחבת יציקת ברזל, אבל אפשר להשתמש בתבנית רגילה.
המרכיבים
- 1 ביצה
- 1/2 כוס שמן קוקוס מומס
- 1/4 כוס דבש
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח שיבולת שועל (ראו למעלה דרך הכנה מהירה וקלה)
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1/3 כפית מלח
- 1 חבילה (100 גרם) שוקולד מריר, קצוץ גס או 1/3 כוס שוקולד צ'יפס מריר
- 1/3 כוס ממרח קקאו אורגני
ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- טורפים את הביצה עם שמן הקוקוס, הדבש ותמצית הווניל.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים.
- מחממים במיקרוגל כ-10-5 שניות את ממרח הקקאו עד שהוא נוזלי ונוח לשימוש.
- משמנים קלות תבנית או מחבת יציקת ברזל, ויוצקים חצי מכמות העיסה. מורחים את ממרח הקקאו ומכסים ביתרת העיסה הנותרת.
- אופים כ-30 דקות עד שהעוגייה מתייצבת ומשחימה.

(צילום: הודליה כצמן)
- הודליה כצמן היא בעלת הבלוג bakecare.co.il
------------------------------------------------------------------------------------------------
עוד מתכון מתוק ולא מושחת: בלונדיז עם פטל