בלונדיז עם פטל וקמח כוסמין

בלי מוצרי חלב, בלי מיקסר ובלי לעבוד קשה: מאפים רכים ונימוחים עם שוקולד לבן מנוקדים בפטל אדום, שהילדים ישמחו מאוד להכין אתכם

הודליה כצמן

|

16.01.17 | 09:11

בלונדיז עם פטל וקמח כוסמין (צילום: הודליה כצמן)
בלונדיז עם פטל וקמח כוסמין (צילום: הודליה כצמן)
 

הבלונדיז שלפניכם הם המאפה האהוב עליי. יש להן טעם נפלא שדומה לחמאה, למרות שהן פרווה לחלוטין. זאת הודות לשימוש בשמן קוקוס שמעניק להן פריכות וטעם נפלא.

 

 

החומרים

  • תבנית 20X30 ס"מ
  • 3/4 כוס שמן קוקוס מומס
  • 1/2 כוס סוכר קנים
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 2 ביצים
  • 3 כפיות תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1 כף מי ורדים  או 1 כף תמצית שקדים  או 2 כפות מים
  • 2 כוסות קמח כוסמין לבן
  • 2 בננות מעוכות
  • 1/2 כוס פטל קפוא
  • 1/2 כוס שוקולד לבן פרווה איכותי, קצוץ

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. שמים בקערה את שמן הקוקוס, הסוכר והמייפל, ומערבבים עד לאיחוד.
  3. מוסיפים את הביצים, הווניל, גרידת הלימון, מי הוורדים (או תמצית השקדים), ומערבבים עד לאיחוד.
  4. מוסיפים את הבננות והקמח, לסירוגין ותוך כדי ערבוב. מערבבים רק עד לאיחוד, ולא יותר.
  5. מוסיפים לקערה את מרבית הפטל והשוקולד הלבן, ומערבבים עד שהם נטמעים בבלילה. יוצקים לתבנית ומקשטים בפטל והשוקולד ששמרנו בצד.
  6. אופים 30-25 דקות, עד שמרכז העוגה יציב. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון. חותכים לריבועים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד