בלונדיז עם פטל וקמח כוסמין (צילום: הודליה כצמן)
הבלונדיז שלפניכם הם המאפה האהוב עליי. יש להן טעם נפלא שדומה לחמאה, למרות שהן פרווה לחלוטין. זאת הודות לשימוש בשמן קוקוס שמעניק להן פריכות וטעם נפלא.
החומרים
- תבנית 20X30 ס"מ
- 3/4 כוס שמן קוקוס מומס
- 1/2 כוס סוכר קנים
- 1/2 כוס סירופ מייפל
- 2 ביצים
- 3 כפיות תמצית וניל
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- 1 כף מי ורדים או 1 כף תמצית שקדים או 2 כפות מים
- 2 כוסות קמח כוסמין לבן
- 2 בננות מעוכות
- 1/2 כוס פטל קפוא
- 1/2 כוס שוקולד לבן פרווה איכותי, קצוץ
ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
- שמים בקערה את שמן הקוקוס, הסוכר והמייפל, ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים את הביצים, הווניל, גרידת הלימון, מי הוורדים (או תמצית השקדים), ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים את הבננות והקמח, לסירוגין ותוך כדי ערבוב. מערבבים רק עד לאיחוד, ולא יותר.
- מוסיפים לקערה את מרבית הפטל והשוקולד הלבן, ומערבבים עד שהם נטמעים בבלילה. יוצקים לתבנית ומקשטים בפטל והשוקולד ששמרנו בצד.
- אופים 30-25 דקות, עד שמרכז העוגה יציב. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון. חותכים לריבועים.
- הודליה כצמן היא בעלת הבלוג bakecare.co.il