מרק עדשים עשיר עם תפוחי אדמה וירקות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרק עדשים עשיר עם תפוחי אדמה וירקות / דפנה אוסטר מיכאל
מרכיבים
כ-5 מנות
- 1 כוס עדשים, מכל סוג שאוהבים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 כרשה קטנה, קצוצה
- 1 גזר גדול, חתוך לקוביות
- 1 עגבנייה גדולה ובשלה, חתוכה לקוביות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 1 קישוא, חתוך לקוביות
- 1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות
- 1 בטטה, חתוכה לקוביות
- 1/4 דלורית או חתיכת דלעת, חתוכה לקוביות
- 2 ענפי סלרי, חתוכים גס
- 2 שיני שום, כתושות
- 3-2 ענפי פטרוזיליה
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית כמון טחון
- אפשרות: פלפל חריף או פתיתי צ'ילי
אופן ההכנה
- משרים את העדשים במים במשך כשעה. מסננים.
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל ואת הכרשה עד להזהבה.
- מוסיפים את שאר הירקות החתוכים ומטגנים כדקה, תוך ערבוב.
- מוסיפים את העדשים, התבלינים ומים רותחים עד לכיסוי, ומערבבים.
- מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.
- אם רוצים תבשיל סמיך יותר, עם תום הבישול מעבירים חלק מהירקות לקערה, טוחנים אותם למחית בבלנדר מוט ומחזירים לסיר.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
מרק עדשים כתומות עם אטריות / מרילין איילון
מרכיבים
כ-6 מנות
- 2 כוסות עדשים אדומות
- שמן זית לטיגון
- 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
- 2 כפיות מלח
- 1 כף פפריקה אדומה
- 1 כף כמון
- אפשרות: 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- כ-10 כוסות (כ-2.5 ליטר) מים או ציר עוף (אפשר מאבקה)
- 1/2 1 כוסות אטריות ביצים
אופן ההכנה
- משרים את העדשים במים כשעה. מסננים.
- יוצקים לסיר שמן זית בנדיבות ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את העדשים,
- התבלינים (וגם את תפוחי האדמה, אם רוצים) ומערבבים.
- מוסיפים את המים ומבשלים כ-40 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים את האטריות ומבשלים 10 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם.
עוד מתכונים של מרילין איילון - בבלוג "Ma Blogeria"
מרק עדשים בשלושה צבעים / מירי צדוק
מרכיבים
6 מנות
- 1/2 כוס עדשים ירוקות
- 1/2 כוס עדשים שחורות
- 1/2 כוס עדשים כתומות
- 1 בצל גדול
- 2 גזרים
- 1 תפוח אדמה בינוני או 200 גרם דלעת
- 2 גבעולי סלרי
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 2 עלי דפנה
- 10-8 כוסות (2 עד 2.5 ליטר) מים או ציר ירקות
- 1/2 1 כפיות מלח
- להגשה: חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה
אופן ההכנה
- משרים את העדשים הירוקות במים במשך שעה. מוסיפים את העדשים השחורות והכתומות ומשרים 10 דקות נוספות. מסננים ושוטפים.
- קוצצים את הבצל. חותכים את הגזר ותפוחי האדמה (או הדלעת) לקוביות ופורסים את הסלרי דק.
- מחממים את שמן הזית בסיר, מוספים את הבצל, הגזר והסלרי, ומאדים 7 דקות.
- מוסיפים את העדשים ואת שאר המרכיבים, למעט המים (או הציר) והמלח, ומאדים עוד דקה.
- מוספים את המים (או הציר) ומביאים לרתיחה. מעבירים את הסיר לאש נמוכה, מכסים ומבשלים 35-40 דקות. כמה דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את המלח.
- מעבירים את המרק לקעריות ומקשטים כל מנה בעלי כוסברה או פטרוזיליה.
- עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ויש גם 3 מתכונים למרקי שעועית עם בשר שהם ארוחה שלמה. לחצו על התמונה כדי לעבור לכתבה