מרק שעועית לבנה עם בשר בקר ותפוחי אדמה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרק שעועית לבנה עם בשר בקר ותפוחי אדמה
מתכון של אנט לוי מנצרת עילית.
מרכיבים
6-5 מנות
- 2 כוסות (כ-400 גרם) שעועית לבנה יבשה
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל, קצוץ
- 700-500 גרם בשר בקר (כתף או צלעות), חתוך לקוביות
- 3-2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2/3 כוס (כ-150 גרם) רסק עגבניות
- 1 כף מלח
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף כמון
- 2 פלחים של לימון כבוש
אופן ההכנה
- משרים את השעועית במים במשך 12-10 שעות. מסננים.
- מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל עם קוביות הבשר עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עוד 3-2 דקות, עד שגם הם מזהיבים.
- מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, התבלינים והלימון הכבוש ומערבבים. מוסיפים כוס מים ואת השעועית ומערבבים. מוסיפים מים עד לגובה של כ-5 ס"מ משפת הסיר ומביאים לרתיחה.
- מעבירים לאש נמוכה ומבשלים שעתיים-שלוש, עד שהשעועית מתרככת.
מרק שעועית לבנה עם נקניק קבנוס
מתכון של רוזנה חילמן מיקנעם.
מרכיבים
6-5 מנות
- 1/2 2 כוסות (כ-500 גרם) שעועית לבנה יבשה
- שמן לטיגון
- 1 בצל, מגורר
- 4 שיני שום כתושות
- 4 נקניקי קבנוס, חתוכים למקטעים של כ-2 ס"מ
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 3 עלי דפנה
- 2 גזרים בינוניים, מגוררים
אופן ההכנה
- משרים את השעועית במים במשך 12-10 שעות.
- מסננים את השעועית ממי ההשריה ושמים אותה בסיר. מוסיפים מים עד לגובה של כמה ס"מ מעל השעועית, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-2 שעות, עד שהשעועית מתרככת. מדי פעם בודקים, ומוסיפים מים אם יש צורך (אפשר לבשל את השעועית בסיר לחץ, ואז זמן הבישול יתקצר לשעה בערך).
- מרסקים את תכולת הסיר עם בלנדר מוט.
- מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל והשום כדקה, תוך ערבוב. מוסיפים את הקבנוס ומטגנים כמה דקות, עד שהוא מזהיב מעט.
- מוסיפים את תכולת המחבת אל המרק ומבשלים 15 דקות ברתיחה עדינה.
- מוסיפים את התבלינים ועלי הדפנה ומבשלים 4-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את הגזר המגורר, מערבבים ומכבים את האש.
מרק שעועית לבנה עם עצמות בקר
מתכון של דגנית דגן מגן נר.
מרכיבים
5-4 מנות
- 2 כוסות (כ-400 גרם) שעועית לבנה יבשה
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל, קצוץ
- 4-3 פרוסות רגל בקר עם מח
- 2/3 כוס (כ-150 גרם) רסק עגבניות
- 1 כף מלח
- 1 כף חוואייג' למרק
- 1 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- משרים את השעועית במים במשך 12-10 שעות.
- מסננים את השעועית ממי ההשריה ושמים אותה בסיר. מוסיפים מים עד לגובה של כמה ס"מ מעל השעועית, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-2 שעות, עד שהשעועית מתרככת. מדי פעם בודקים, ומוסיפים מים אם יש צורך (אפשר לבשל את השעועית בסיר לחץ, ואז זמן הבישול יתקצר לשעה בערך).
- מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל והעצמות 12-10 דקות, תוך ערבוב, עד שהם מזהיבים. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את תכולת המחבת לסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד שעה וחצי. מדי פעם בודקים, ומוסיפים מים אם יש צורך.
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים חצי שעה נוספת.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית "סיר לשבת", המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
רוצים עוד מרקים? קבלו מתכונים עם עגבניות, אפונה או עדשים. לחצו על התמונה כדי לעבור לכתבה