5 בראוניז מיוחדים במינם: מתכונים
משודרגים לעוגה שכ-ו-ל-ם אוהבים

עם כדורי קוקוס, בתוספת פרג או בציפוי קרם לימון: הבלוגריות של Xnet מגישות 5 גרסאות מלאות בהפתעות לעוגת השוקולד האהובה

מערכת Xnet

|

13.12.16 | 10:46

בראוניז שוקולד עם קרם לימון (צילום וסגנון: נטע-חן ליבנה)
בראוניז שוקולד עם קרם לימון (צילום וסגנון: נטע-חן ליבנה)

בראוניז שוקולד עם קרם לימון / אולגה טוכשר

 

בראוניז פאדג'יים עם טעם שוקולדי מרוכז, שנשבר על-ידי החמצמצות הבלתי צפויה של קרם הלימון.

 

הבראוניז האלה ממש פשוטים להכנה: את הבלילה מכינים בקערה אחת, את קרם הלימון מבשלים במשך דקות ספורות, מאחדים, אופים ומקבלים קינוח נדיר.

  

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ או בגודל 20X20 ס"מ

 

לקרם הלימון

  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ לימון
  • 1 כף קורנפלור

 

לבראוניז

  • 150 גרם חמאה
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 2 ביצים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח
  • 1/4 כפית מלח

 

  • אפשרות: 20 גרם שוקולד מריר מומס לקישוט

 

חמצמצות הלימון שוברת את הטעם השוקולדי המרוכז (צילום וסגנון: נטע-חן ליבנה)
    חמצמצות הלימון שוברת את הטעם השוקולדי המרוכז(צילום וסגנון: נטע-חן ליבנה)

     

    אופן ההכנה

    1. קרם הלימון: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב, עד שהקרם מתחיל להסמיך. שומרים בצד.
    2. הבראוניז: מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
    3. ממיסים יחד את החמאה והשוקולד על באן-מרי או במיקרוגל, עד לקבלת תערובת חלקה.
    4. מוסיפים את הביצים והסוכר וטורפים היטב.
    5. מוסיפים את הקקאו, הקמח והמלח ומקפלים בעזרת מרית עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים בעזרת מרית.
    6. יוצקים על הבראוניז בעזרת כף תלוליות מקרם הלימון. בעזרת קיסם או ידית של כף מערבבים קלות את בלילת הבראוניז והקרם לקבלת מראה משויש.

     

     (צילום וסגנון: נטע-חן ליבנה)
      (צילום וסגנון: נטע-חן ליבנה)

       

      7. אופים 30-20 דקות, עד שנוצר על פני הבראוניז קרום עם סדקים דקים, אך בפנים הם עדיין לחים. מצננים.

      8. אם רוצים, מזלפים על הבראוניז שוקולד מומס. שומרים במקרר בכלי אטום.

       

      • עוד מתכונים של אולגה טוכשר - בבלוג "המרכיב הסודי"

       

      בראוניז שוקולד עם כדורי קוקוס (צילום: אורלי חרמש)
        בראוניז שוקולד עם כדורי קוקוס(צילום: אורלי חרמש)

         

        בראוניז שוקולד עם כדורי קוקוס / אורלי חרמש

         

        בראוניז דחוסים, שוקולדיים ופאדג'יים, שבתוכם כדורי קוקוס מפתיעים. ואם זה לא מספיק לכם, אתם מוזמנים להוסיף לחגיגה גם רוטב טופי.

         

        מרכיבים

        תבנית בקוטר 24 ס"מ או בגודל 20X20 ס"מ

         

        לכדורי הקוקוס

        • 100 גרם שוקולד לבן
        • 25 גרם חמאה
        • 3/4 כוס (75 גרם) קוקוס טחון
        • 1 כפית תמצית וניל איכותית

         

        לבראוניז

        • 100 גרם שוקולד מריר
        • 130 גרם חמאה
        • 1/2 כפית מלח
        • 3 כפות (25 גרם) אבקת קקאו
        • 2 ביצים
        • 3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום כהה
        • 1 כפית תמצית וניל איכותית
        • 1 כוס (140 גרם) קמח רגיל

         

        לרוטב הטופי (לא חובה)

        • 30 גרם חמאה
        • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום דמררה
        • 1/4 כפית מלח
        • 1 כפית תמצית וניל איכותית
        • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
        • 50 גרם שוקולד חלב

         

        אופן ההכנה

         

        כדורי הקוקוס

        1. ממיסים ביחד את השוקולד הלבן והחמאה במיקרוגל או בסיר כפול. במיקרוגל: שמים את השוקולד והחמאה בקערה, מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן (או קערת מתכת), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
        2. מוסיפים לשוקולד המומס את הקוקוס הטחון ותמצית הווניל ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג, מניחים בצלחת ומכסים בניילון. שומרים במקרר בזמן שמכינים את תערובת הבראוניז.

         

        הבראוניז

        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
        2. ממיסים יחד את השוקולד, החמאה, המלח ואבקת הקקאו כפי שהמסנו את השוקולד הלבן והחמאה עבור כדורי הקוקוס.
        3. מקציפים יחד את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
        4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים לקערה את תערובת השוקולד. כשהבלילה הופכת לאחידה מוסיפים את הקמח בפעם אחת, וממשיכים לערבל באטיות רק עד שמתקבלת שוב בלילה אחידה (ערבול יתר יפגע במרקם הבראוניז).
        5. יוצקים לתבנית שליש מהבלילה ומיישרים. מניחים את כדורי הקוקוס בתבנית.

         

         (צילום: אורלי חרמש)
          (צילום: אורלי חרמש)

           

          6. יוצקים על הכדורים את יתרת הבלילה (זה בסדר אם היא לא מכסה אותם לחלוטין, כך שמתקבלות גבעות קטנות)

          7. אופים 35-30 דקות, עד שקיסם הננעץ המרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לטמפרטורת החדר.

           

          רוטב הטופי

          1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן ומביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כמה דקות, תוך ערבוב, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך (חשוב לא לבשל אותו יותר מדי, כדי שלא יישרף).
          2. יוצקים את הרוטב על העוגה בעודו חם (אם הוא מתמצק אפשר לחמם אותו שוב בעדינות).
          3. שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

           

          • עוד מתכונים של אורלי חרמש - בבלוג "Brown Sugar"

           

          בראוניז עם חמאת בוטנים ושוקולד לבן (צילום: אפיק גבאי)
            בראוניז עם חמאת בוטנים ושוקולד לבן(צילום: אפיק גבאי)
             

             

            בראוניז עם חמאת בוטנים ושוקולד לבן / אינס שילת ינאי

             

            מרכיבים

            תבנית בגודל 20X30 ס"מ

             

            • 200 גרם שוקולד מריר
            • 180 גרם חמאה
            • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
            • 1/4 כפית מלח
            • 3 ביצים
            • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
            • 3/4 כוס (100 גרם) אבקת קקאו
            • 5 כפות חמאת בוטנים עם חתיכות בוטנים
            • 100 גרם מטבעות שוקולד לבן, או טבלת שוקולד לבן שבורה לקוביות

             

            אופן ההכנה

            1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
            2. ממיסים יחד במיקרוגל או בבן מארי את השוקולד המריר, החמאה, המלח והסוכר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך טריפה.
            3. מערבבים את הקמח והקקאו, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים עד רק עד לאיחוד.
            4. מחממים את חמאת הבוטנים במיקרוגל במשך כמה שניות, עד שהיא הופכת לנוזלית.
            5. מעבירים מחצית מתערובת השוקולד לתבנית ויוצקים מעל מחצית מחמאת הבוטנים. מערבבים קלות עם מזלג, ליצירת דוגמת שיש, ומסדרים מעל מחצית מהשוקולד הלבן. יוצקים לתבנית את יתרת תערובת השוקולד ומסדרים מעל את יתרת השוקולד הלבן. בעזרת כפית מפזרים את יתרת חמאת הבוטנים על פני העוגה.
            6. אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח (העוגה תמשיך להתייצב כשתתקרר). מצננים וחותכים לקוביות.

             

            • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

             

            בראוניז שוקולד ופרג ללא גלוטן (צילום: אפרת סיאצ'י)
              בראוניז שוקולד ופרג ללא גלוטן(צילום: אפרת סיאצ'י)
               

               

              בראוניז שוקולד ופרג ללא גלוטן / אפרת סיאצ'י

               

              מרכיבים

              תבנית בגודל 20X30 ס"מ

               

              • 100 גרם שוקולד מריר
              • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן
              • 4 ביצים
              • 1 כוס (200 גרם) סוכר
              • 1 כוס (100 גרם) פרג טחון טרי
              • 1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו
              • 1/2 כפית אבקת אפייה

               

              אופן ההכנה

              1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
              2. ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם השמן. מערבבים לתערובת אחידה ומצננים.
              3. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כדקה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקציפים רק עד שהיא נטמעת בקציפה.
              4. מערבבים בקערית את הפרג עם הקקאו ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת. מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים לתבנית.
              5. אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (העוגה תהיה קצת נומוכה, וזה בסדר). מניחים לעוגה להתקרר לגמרי בתבנית וחותכים לריבועים.

               

              • עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

               

              בראוניז עם גבעות שוקולד ומלח אטלנטי (צילום: אפיק גבאי)
                בראוניז עם גבעות שוקולד ומלח אטלנטי(צילום: אפיק גבאי)
                 

                 

                בראוניז עם גבעות שוקולד ומלח אטלנטי / אינס שילת ינאי

                 

                מרכיבים

                תבנית בגודל 22X23 ס"מ

                 

                • 50 גרם שוקולד חלב
                • 250 גרם שוקולד מריר
                • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
                • 180 גרם חמאה
                • 1 כפית תמצית וניל
                • קורט מלח
                • 3 ביצים
                • 2/3 כוס (95 גרם) קמח לבן
                • 4 כפות מלאות אבקת קקאו משובחת
                • 1 כפית מלח אטלנטי גס

                 

                אופן ההכנה

                1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
                2. שוברים לחתיכות בינוניות את שוקולד החלב ו-50 גרם מהשוקולד המריר. שומרים בצד.
                3. ממיסים יחד, בסיר כפול או במיקרוגל, את יתרת השוקולד המריר, הסוכר והחמאה. מוסיפים את תמצית הווניל וקורט מלח ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הביצים, בזו אחר זו ותוך בחישה. מוסיפים את הקמח והקקאו ובוחשים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה. לבסוף מוסיפים מחצית מכמות השוקולד השבור (חלב ומריר) ומערבבים קצרות.
                4. משמנים קלות את התבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה. מפזרים מעל את יתרת השוקולד השבור ודוחפים מעט את השברים לתוך הבלילה. מפזרים מעל את המלח הגס.
                5. אופים 30-25 דקות ולא יותר. מצננים וחותכים לפרוסות.

                 

                 

                --------------------------------------------------------------------------------------------------

                 

                ומה לגבי עוגות נוטלה אישיות מ-3 מרכיבים בלבד? לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

                 

                  (צילום: רחלי קרוט)

                 

                 

                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד