אין יום שבו אני לא משוטטת שעתיים לפחות בבלוגי אוכל בעולם. האינטרנט, שכבר מזמן הפך לחלק בלתי נפרד מהחיים שלי ושל רבים אחרים, גרם לכדור הארץ להיות קטן יותר, מוכר יותר, נגיש יותר.

אם פעם היינו מסתפקים במתכון הונגרי של סבתא שנכתב בכתב יד צפוף, במחברת שורות עבה, היום אפשר למצוא מגוון עצום של גרסאות דומות ומשודרגות על ידי לחיצה על העכבר.

גם המתכון הזה, כמו הרבה מהרעיונות שרצים לי כל הזמן בראש, הגיע מבלוג אוכל בחו"ל. לבלוג קוראים Laura's Sweet Spot ואני מזהירה אתכם מראש - אפשר ללכת בו לאיבוד ולגלות אחרי שעתיים שאתם עדיין דבוקים למסך. שלא תגידו שלא אמרתי.

לאורה כתבה ממש בתחילת המתכון שהוא מטורף וגאוני, והוא אכן כזה. יש בו רק 3 מרכיבים אבל הטעם הוא לפחות כמו של 30. כשצילמתי את התמונה "נאלצתי" לקחת ביס קטן כדי שתוכלו לראות איך נראה המרקם בפנים. הבעיה היתה שאחרי הביס הראשון הגיע עוד אחד, רק כדי לישר כמובן, ותוך שניות נגמרה עוגה קטנה. ואפילו לא הספקתי לצלם. אז הנחתי עוגה חדשה, לקחתי עוד ביס - וגם הוא כמובן לא הסתיים באחד.

העוגות הקטנות שמתקבלות הן בעצם ספק בראוניז ספק סופלה: עשירות ושוקולדיות כמו בראוניז אבל רכות ונמסות בפה כמו סופלה. וכדי להעצים עוד יותר את נוכחותו של השוקולד, כאילו שהיה חסר, הוספתי למעלה גם גנאש וברס. אבל אתם באמת לא חייבים.

עוד בבלוג משהו טעים של רחלי קרוט:

כרובית בתנור בלימון ושום: טעים ולא משמין

קיש ירקות ספירלה: מרהיב וקל להכנה

פשטידת פסטה וגבינות בצ'יק-צ'ק

פלאפל אפוי עם עשבי תיבול: אותו הטעם, אבל בלי ייסורי מצפון

מרכיבים

11 עוגות אישיות

1 כוס נוטלה (340 גרם - קצת פחות מחצי צנצנת גדולה)

2 ביצים

90 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) קמח תופח

אפשרות: 70 גרם שוקולד צ'יפס מריר, עדיף עם אחוזי קקאו גבוהים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-190 מעלות.

2. טורפים בקערה את הנוטלה והביצים עם מטרפה ידנית, עד שמתקבלת תערובת אחידה (אם הנוטלה שלכם מעט קשה, שימו אותה במיקרוגל לכמה שניות. רק הקפידו לא לחמם אותה יותר מדי, כדי שלא תבשל את הביצים).

3. מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד שאין גושי קמח. מוסיפים את השוקולד צ'יפס (אם רוצים) ומערבבים מעט.

4. מעבירים למנז'טים של קאפקייקס – התערובת צריכה להגיע עד למחצית מגובה המנז'טים (כ-2 כפיות גדושות). מומלץ מאוד להניח את המנז'טים בתוך תבנית שקעים כדי שהעוגה תשמור על צורתה ולא תתרחב – אם אין, כדאי לשים כל מנז'ט בתוך מנז'ט נוסף.

5. אופים במשך 12 דקות ולא יותר (מוציאים גם אם העוגות רכות באמצע. בתנאי שחיממתם את התנור כמו שצריך, כן?)

6. מצננים חצי שעה בחוץ או במקרר וזוללים.

הערות, הארות ושאר חיות בית

אחרי צינון קצר בחוץ, ייווצר שקע קטן בעוגה. אם בא לכם – מלאו אותו בגנאש: ממיסים (במיקרוגל או בבאן-מארי) 50 גרם שוקולד עם 50 מ"ל (טיפה פחות מ-1/4 כוס) שמנת מתוקה ומערבבים עד להמסה מלאה. ממלאים כל שקע בכפית מהגנאש ומעטרים בסוכריות צבעוניות, קוקוס או ברס.

אפשרויות נוספות למילוי השקע: ממרח חלבה ושערות חלבה; מוס נוטלה (מקציפים ביחד נוטלה ושמנת מתוקה; דובדבן, חצי תות, פטל או כל פרי שאוהבים; או תלוליות קטנות של קצפת.

תוספת שוקולד צ'יפס מריר לא באמת הכרחית, אבל טעימה להפליא. מעבר לעובדה שהשוקולד המריר מאזן קצת את המתיקות של הנוטלה (במיוחד אם תעשו שימוש בשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים) הוא גם מוסיף בתוך העוגות נקודות רכות של שוקולד.

חשוב: מכינים את העוגות האלה בתוך מנז'טים רגילים של קאפקייקס ולא במיני. למרות זאת, יש לשים לב למלא אותם בבלילה רק עד למחצית מגובהם, כי הבלילה גם ככה מתוקה ודחוסה ובאפייה היא כמובן גם תופחת.

אני ממש דורשת מכם לא לאפות את העוגות הקטנטנות האלה יותר מ-12 דקות (בתנאי שהתנור שלכם היה מחומם כראוי לפני הכנסתן לתנור). חלק מהכיף בקינוח הוא המרקם הפאדג'י שלו בפנים.

אני השתמשתי בנוטלה חדשה שרק נפתחה, ולכן המרקם שלה היה נוח לעבודה. אם הנוטלה שלכם מעט קשה, חממו אותה במיקרוגל כמה שניות - רק הקפידו לא לחמם אותה יותר מדי, כדי שלא תבשל את הביצים.

במתכון המקורי לאורה השתמשה בקמח רגיל. לטעמי הוא קצת פחות טוב מקמח תופח (כי מרקם העוגה יוצא פחות קליל), אבל אם אין לכם קמח תופח אתם יכולים להשתמש גם ברגיל או להוסיף כפית אבקת אפייה לכל כוס קמח.

נסו להתאפק יותר ממני ואל תאכלו את העוגות בעודן חמות, הן עדיין רכות מאוד כשהן יוצאות מהתנור וצריך לתת להן חצי שעה להצטנן בחוץ או במקרר לפני שאוכלים.

רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE, שאוסף את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת