מירב (29) ועומר (31) הם זוג צעיר, הורים לתינוק בן שנה. שניהם עובדים בתחום המדעים: היא מתאמת מחקרים קליניים והוא שוקד על דוקטורט בכימיה במכון ויצמן. כמו זוגות צעירים רבים, הם עברו את המסלול הישראלי הטיפוסי של צבא-לימודים-ומגורים סטודנטיאליים בתל אביב. אבל אחרי שנישאו וציפו לתינוק, הבינו שדירת חדר וחצי ליד הפארק לא תתאים להם יותר. הם החליטו לעזוב את העיר ולבנות את ביתם הראשון כמשפחה, בתקציב שיוכלו לעמוד בו.
רחובות נראתה כמו בחירה טובה, כיוון שעומר לומד ועובד במכון ויצמן. הם מצאו דירה בת 130 מטרים רבועים בקרבת המכון, כזו שתוכל להתאים למשפחה מתרחבת ושמחירה תאם את יכולותיהם.
הדירה נבנתה בשנות ה-70 והם התכוונו להשקיע בשיפוץ 200 אלף שקל, אך לאחר שנפגשו עם מעצבת הפנים קרן בר הבינו שהתקציב אינו ריאלי. יחד אתה בנו תקציב מהודק, שכולל את כל הפרמטרים של הפרויקט, מהחלפת תשתיות דרך חלוקה חדשה של הפנים ועד רהיטים ופריטי נוי. התקציב החדש הסתכם ב-320 אלף שקל.
הם עבדו בעזרת גיליון אקסל כל כך מסודר, עד שהם יכולים לומר בדיוק כמה עלה כל פריט ומה היה תקציבו של כל חדר. דגש רב ניתן לסעיף הריהוט והלבשת הבית, שכן בני הזוג הגיעו לדירה החדשה עם מזרן בלבד. בטבלה מסתכם הסעיף הזה ב-55 אלף שקל, כולל תאורה, רהיטים ופריטים משלימים. על מנת לעמוד במשימה חילקה בר את התקציב למוצרים זולים, בינוניים ויקרים, והמליצה במה להשקיע יותר ואילו פריטים ניתן למצוא בזול.
מוצרים רבים הוזמנו ברשת, בעיקר דרך האתר Etsy – עוד דרך שמצאו כדי לחסוך. "ימי קניות שלמים העברנו באינטרנט", מספרת בר. "תוך כדי שיטוט מקוון הבנו מה אנחנו רוצים ואוהבים. את השטיח, הכריות וכל התמונות קנינו באופן מקוון, וגם את חלק מהמנורות, מה שהוזיל מאוד את העלויות".
התכנון נעשה טרם הפיכתם להורים, אך מתוך הבנה שהדירה תשרת אותם בשנים הקרובות. לכן תוכננו חללים מסוימים כך שיוכלו לשנות את ייעודם במקביל לגדילת המשפחה. החלוקה הכללית נשארה דומה לתכנון המקורי – קיר ארוך עם שני פתחים, שמחלק את הדירה לאזור ציבורי ולאזור פרטי – ורק הותאמה מחדש.
החלל המרכזי הוא פתוח, והקיר הארוך, המחולק לשלושה, מגדיר את האזורים השונים שלאורכו. בקצה, צמוד לוויטרינה שצופה על השכונה ועל מאיץ החלקיקים המפורסם של מכון ויצמן, סלון קטן עם ספה תכולה, כורסת נדנדנה צהובה ושידת טלוויזיה מעץ. וילון אטום בשני גוונים של אפור משמש כאן במקום תריסים.
על רקע קטע הקיר המרכזי מוקמה פינת האוכל – שולחן איקאה לבן עם כיסאות עץ בהיר. מעל מאירה מנורת ברזל כבדה משוק הפשפשים. בקצה השני של החלל, לצד הכניסה, מוקם המטבח. בעוד שכל רצפת הדירה כוסתה בפרקט למינציה בגוון אלון טבעי, אזור המבואה והמטבח הוגדר בריצוף של אריחי קרמיקה בשחור-לבן.
סעיף המטבח בטבלת התקציב הוא המרכיב המרכזי השני (אחרי הריהוט), והסתכם ב-44 אלף שקל. הם בחרו במטבח בצורת האות ח', עם דלתות של פורמייקה בגוון ירקרק בהיר. המעצבת הוסיפה לו דלפק אכילה מוגבה בגמר פורניר אגוז, המפנה גב לסלון ומסתיר חלקית את אזור הבישול. אריחי הקיר הולמים את הריצוף, עם דוגמה של רשת בשחור-לבן.
בהמשך לפינת האוכל, גם כאן נבחרו מנורות ברזל שחור משוק הפשפשים: מנורת תקרה מרכזית ושלוש מנורות זרוע על הקיר מעל הבר ומשטח העבודה.
שני פתחים בקיר המרכזי מובילים אל החלק הפרטי, שבו בולטים הגוונים התכולים. אזור ביניים גדול יחסית תוכנן במרכז הדירה. כיום הוא מתפקד כפינת עבודה, עם שולחן- מדף שהותקן בתוך נישה בנויה, שבתוכה הודבק טפט. הוא גם יכול לשמש כפינת משחקים וצפייה בטלוויזיה, והחלום של בעלת הבית הוא להציב כאן פסנתר.
לאורך המסדרון, בתוך נישה שנצבעה בתכלת, נבנתה ספריית ברזל לבנה עם מדפים מפלטות "סנדוויץ'", מה שהוזיל עלויות ויצר מראה צעיר וקליל. מרפסת שירות סגורה משמשת כחדר כביסה, בצדה השני של פינת העבודה והמשפחה.
אזור הביניים מוקף בשלושה חדרי שינה ושני חדרי רחצה. גם אלו הושארו במקומם המקורי ורק הותאמו ועוצבו מחדש: אחד מהחדרים הוקטן לטובת פינת העבודה ואחד מחדרי הרחצה הוכנס לתוך יחידת ההורים.
חדר התינוק רוהט בפשטות ובצבעים נעימים, ואחד הקירות נצבע בפס תכול-ירקרק. התמונות, המתלים והידיות נרכשו ב-Etsy.
חדר השינה השני משמש בינתיים כמחסן וחדר אורחים לעת צורך, ובעתיד יהפוך גם הוא לחדר ילדים. לחדר ההורים נבחר גוון כחול-אפרפר, שמופיע בקיר בגב המיטה ובשתי שידות לילה תואמות.
המעצבת ניסתם לצמצם ככל האפשר את ההוצאה על חדרי הרחצה, ועדיין להעניק להם מראה רענן ונעים. החיסכון נעשה בסעיף הכלים הסניטריים (נבחרה אסלת מונובלוק בסיסית, ולא אסלה תלויה עם מיכל הדחה נסתר), והרצפה והקירות חופו באריחי קרמיקה פשוטים בגודל 20X20 סנטימטרים – תכלכלים על הרצפה ודופן האמבט, ולבנים עם רובה שחורה על הקירות. הם מגיעים לחצי הגובה של הקיר, ומעליהם טיח פיגמנטי אפרפר. סעיף חדרי הרחצה, יחד עם הריצוף של כל הדירה – הסתכם ב- 18 אלף שקל.
חודשיים לאחר שבני הזוג עברו לדירה המשופצת נולד בנם הבכור. הם עמדו בתקציב שקבעו ואפילו לא מתגעגעים לפארק הירקון. "הבית נעים, רחובות נעימה", מסכמת מירב. "לבד לא היינו מצליחים להגיע לתוצאה הזו, כי לא יכולנו לראות את המכלול".
- מטבח: מטבחי זיו
- ריצוף, חיפויי קיר וכלים סניטריים: חזי בנק
- ארון: ריביירה
- וילונות וטפט בפינת העבודה: רוזבד
- שטיחים: urban outfitters
- ספה וכורסה: בדוסה
- פריטים משלימים: Home piece
- הדום, כיסא בחדר ילדים וכריות גובלן: סטודיו אחד אחד
- רשת בפינת עבודה: Tweelingen
- מנורה בפינת אוכל: עקי, שוק הפשפשים
- מנורות קיר מטבח: שוקי, שוק הפשפשים
- ספרייה במסדרון: The butcher furniture
- מצעים במיטת התינוק: נוגילי
- כיסאות אוכל ובר ושידת טלוויזיה: פיקאפ
- תמונות: Society 6 / Etsy
-----------------------------------------------------------------------------------
בית סטנדרטי בראשון לציון הולבש לפי צו האופנה: לחצו על התמונה לכתבה