סמבוסק גבינה מהירים:
בלי טיגון ובלי שמרים

אינס שילת ינאי מגישה כיסני סמבוסק קטנים, פריכים וקלים להכנה, שרק מחכים שמישהו יפתח אותם, ייתן ביס ויחייך

אינס שילת ינאי

|

03.12.16 | 22:22

סמבוסק גבינה מהירים (צילום: אפיק גבאי)
סמבוסק גבינה מהירים (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

30-20 יחידות

 

לבצק

  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח תופח
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 1 כפית מלח

 

למלית

  • 100 גרם גבינת ריקוטה
  • 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 1/2 כפית מלח

 

לציפוי

  • ביצה טרופה
  • שומשום

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. לשים יחד את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד, ונותנים לו לנוח 10 דקות על משטח העבודה.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים באמצעות כוס או קורצן בקוטר 8-6 ס"מ.
  4. מערבבים את כל מרכיבי המלית. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג.
  5. מניחים את הסמבוסקים בתבנית. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. אופים כ-25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

גאוני: לחם ביתי בטוסטר ב-5 דקות אפייה. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

 

  (צילום: אסנת לסטר)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (13 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג