
סמבוסק גבינה מהירים (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
30-20 יחידות
לבצק
- 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח תופח
- 150 גרם חמאה רכה
- 250 גרם גבינה לבנה
- 1 כפית מלח
למלית
- 100 גרם גבינת ריקוטה
- 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 1/2 כפית מלח
לציפוי
- ביצה טרופה
- שומשום
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- לשים יחד את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד, ונותנים לו לנוח 10 דקות על משטח העבודה.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים באמצעות כוס או קורצן בקוטר 8-6 ס"מ.
- מערבבים את כל מרכיבי המלית. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג.
- מניחים את הסמבוסקים בתבנית. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. אופים כ-25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
- עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"
--------------------------------------------------------------------------------------------------
גאוני: לחם ביתי בטוסטר ב-5 דקות אפייה. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון