מפרום תפוחי אדמה בתנור:
מתכון קל בלי הרבה שמן

רוצים לחסוך זמן - ובמקביל גם קלוריות? עשו כמו אפרת סיאצ'י, ובמקום לטגן מפרומים אפו אותם יחד בתבנית גדולה עם 2 כפות שמן בלבד

אפרת סיאצ'יפורסם: 13.11.16 11:22
מפרום תפוחי אדמה בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י)
מפרום תפוחי אדמה בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י)

אפשר להכין מפרום טעים בקלות בלי למלא את הבית בריחות של טיגון ובלי הרבה שמן. במקום זאת, אפו אותו בתנור בתבנית, כמו פשטידה.

 

מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

 

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ

 

לרוטב העגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 400 גרם שימורי עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון

 

לתערובת הבשר
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל בינוני
  • 1 שן שום
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מרתיחים מים בסיר, מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה 10 דקות ומסננים.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
  4. תערובת הבשר: שמים במעבד המזון את כל מרכיביה, למעט הבשר, וקוצצים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר ומערבבים לתערובת אחידה. אם אין מעבד מזון, אפשר לגרד את הבצל והשום בפומפייה, לקצוץ דק את הפטרוזיליה ולערבב עם שאר החומרים.
  5. הרכבת המנה: מניחים מחצית מפרוסות תפוחי האדמה בתבנית. שמים שכבה עבה מתערובת הבשר על כל תפוח אדמה ומכסים בפרוסה נוספת (כמו סנדוויץ'). יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים אותו בתבנית באופן אחיד.
  6. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים את המפרום בתנור במשך 45 דקות. מסירים בזהירות את נייר האלומיניום ואופים כ-30 דקות נוספות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...