עוגיות שומשום פריכות
מחמישה מרכיבים בלבד

למה לקנות עוגיות כשאפשר להכין אותן בכזו קלות? פשוט מערבבים כמה מרכיבים שתמיד יש בבית, שולחים לתנור - ותוך רבע שעה אפשר להתפנק

אפרת סיאצ'יפורסם: 12.09.16 22:07
עוגיות שומשום פריכות מ-5 מרכיבים (צילום: אפרת סיאצ'י)
עוגיות שומשום פריכות מ-5 מרכיבים (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

כ-20 עוגיות

 

  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח או 1 כוס קמח לבן מעורבב עם 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס (150 גרם) שומשום
  • 4 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • 5 כפות שמן

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים את כל המרכיבים באמצעות כף ולאחר מכן עם הידיים, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אם הבצק יבש או מתפורר, מוסיפים לו בהדרגה 2-1 כפות מים).
  3. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-2.5 ס"מ. מניחים בתבנית ומשטחים (יש לשמור על מרווחים קטנים בין העוגיות).
  4. אופים כ-15 דקות, עד שהקצוות של העוגיות מזהיבים (העוגיות צריכות להיות עדיין מעט רכות – הן מתקשות לאחר הצינון).

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...