מאת: אסף שנער, שף חוות צוק המעדנייה

מרק פירות קיץ

החומרים (ל־6 מנות):

6 שזיפים אדומים, מגולענים וחתוכים לרבעים

2 אפרסקים בשלים, מגולענים וחתוכים לפלחים

2 נקטרינות בשלות, מגולענות וחתוכות לפלחים

אשכול ענבים ללא חרצנים

½1 ליטר מים

1/2 כוס סוכר

1 מנגו מקולף,חתוך לקוביות

מיץ מ־1/2 לימון

2 גבעולי נענע, לקישוט

אופן ההכנה:

1. מעבירים לסיר את כל החומרים פרט למנגו, למיץ הלימון ולנענע, ומבשלים על אש נמוכה 15 דקות (מוודאים שאין רתיחה). מוסיפים לסיר את המנגו וממשיכים לבשל עוד 5 דקות נוספות.

2. מוודאים שהצבע האדום נשמר והפירות רכים אבל לא יותר מדי. מכבים את האש וטועמים. מוסיפים את מיץ הלימון ועוד סוכר במידת הצורך.

3. מקררים היטב, מעטרים בעלי נענע ומגישים. אפשר להוסיף מעט קאווה.

ערכים תזונתיים למנה: 179 קלוריות, 42 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 1 גרם שומן

משמש בגריל עם גבינה צ'רקסית וסלט רוקט

החומרים (ל־4 מנות ראשונות):
8 משמשים
(או אפרסקים) חצויים
100 גרם גבינה צ'רקסית (או ריקוטה או בושה)
2 חבילות עלי רוקט
מלח ופלפל, לפי הטעם
מיץ מ־1 לימון
2 כפות שמן זית
קורט סומק

אופן ההכנה:
1. מחממים את הגריל (או הגריל של התנור). צורבים את הצד הפתוח של המשמש למשך 5 דקות, הופכים ומניחים על הצד השני.
2. ממלאים את חצאי המשמשים בגבינה וצורבים כ־8 דקות נוספות.
3. מניחים בכל צלחת הגשה 4 חצאי משמשים ממולאים. מסדרים מעל כל משמש "ערימה" יפה של עלי רוקט, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים מיץ לימון ושמן זית ומפזרים מעט סומק.

ערכים תזונתיים למנה: 185 קלוריות, 15 גרם פחמימות, 9 גרם חלבון, 11 גרם שומן

סביצ'ה דג ים עם סלט מלון בתוך עלי חסה

החומרים (ל־4 מנות):
280 גרם דג (מוסר ים או לוקוס) נקי מעור ועצמות, פרוס דק
1/2 מלון קלוף, חתוך לקוביות קטנות
1 בצל סגול, פרוס דק
3 צנוניות פרוסות דק
10 טבעות פלפל חריף ירוק, פרוס דק
1 כף עלי כוסברה
1/2 כף עלי נענע
מיץ מלימון שלם
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל, לפי טעם
4 עלים שלמים בינוניים של חסה אייסברג

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים ביחד פרט לעלי החסה.
2. מחלקים את התערובת לארבע מנות, מניחים כל מנה בתוך עלה חסה ומגישים.

ערכים תזונתיים למנה: 211 קלוריות, 10 גרם פחמימות, 15 גרם חלבון, 12 גרם שומן

הכניסיני תלת עלך. סביצ'ה בתוך עלי חסה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

סביצ'ה בתוך עלי חסה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

קפרזה אבטיח

החומרים (ל־4 מנות):
1/4 אבטיח חתוך לקוביות יפות
180 גרם גבינת
ברינזה עזים
24 עלי בזיליקום יפים
3 כפות מיץ מלימון
2 כפות שמן זית
2 כפות ערק

אופן ההכנה:
1. מסדרים את קוביות האבטיח על צלחת הגשה.
2. מפזרים מעליו את הגבינה, מניחים את עלי הבזיליקום, מזליפים את מיץ הלימון ושמן הזית, מסיימים עם הערק ומגישים.

ערכים תזונתיים למנה: 230 קלוריות, 11 גרם פחמימות, 8 גרם חלבון, 15 גרם שומן

פשוט מושלם - בים, במרפסת או במזגן. קפרזה אבטיח (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

קפרזה אבטיח (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

קרמבל אפרסקים

החומרים (ל־4 מנות):
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח אטלנטי
100 גרם שקדים טחונים
לקרמבל:
6 אפרסקים מגולענים וחתוכים לפלחים
1/4 כוס סוכר
50 גרם חמאה
1 כפית מחית וניל (או תמצית וניל)

אופן ההכנה:
1. מערבבים בידיים את החמאה, הקמח, הסוכר, המלח והשקדים לתערובת דביקה ופירורית.
2. מערבבים את החומרים לקרמבל. מעבירים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־15 דקות, או עד שהאפרסקים מתרככים.
3. מוציאים את הקרמבל מהתנור, מפזרים מעל את תערובת השטרויזל בזהירות, ומחזירים לתנור ל־8־10 דקות או עד להזהבה.
4. מגישים חם. מומלץ להגיש לצד גלידת וניל או שמנת חמוצה.

ערכים תזונתיים למנה: 661 קלוריות, 57 גרם פחמימות, 8 גרם חלבון, 45 גרם שומן

  • חישוב ערכים תזונתיים: נירה אולנד, דיאטנית קלינית