המרכיבים

  • 1/2 חזה נקבת הודו (1/2 "פרפר")
  • 1 כף מלח
  • ‭1/2‬ כוס (120 מ"ל) מים רותחים
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • ‭1/2‬ כוס גבעולי סלרי, קצוצים
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות פפריקה מתוקה

ההכנה

‭.1‬ ממיסים את המלח במים הרותחים ומקררים היטב.

‭.2‬ מניחים את השום, הסלרי וזרעי הכוסברה בקערה גדולה. יוצקים עליהם את תמיסת מי המלח הפושרת ומערבבים. מניחים את חזה ההודו במרכז הקערה ויוצקים עליו עוד מים, עד שהנתח מכוסה במלואו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ‭24-12-ל‬ שעות.

‭.3‬ מחממים את התנור ‭140-ל‬ מעלות.

‭.4‬ שוטפים היטב את הנתח ומייבשים. מערבבים בקערית קטנה את הדבש והפפריקה, ומורחים היטב את נתח ההודו. מגלגלים את הנתח לגלילה ומהדקים בקיסמים.

‭.5‬ שמים את הנתח על רשת התנור ומניחים מתחת תבנית. צולים ‭45-40‬ דקות.

‭.6‬ חותכים לפרוסות דקיקות ומגישים. ניתן לשמור את הפסטרמה במקרר עד 4 ימים.

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים