בימי‭ ‬האביב‭ ‬החמימים‭ ‬הראשונים‭ ‬אחת‭ ‬הפעילויות‭ ‬האהובות‭ ‬עלינו‭ ‬היא‭ ‬ללכת‭ ‬לקטיף‭ ‬תות‭ ‬שדה.‬ זה‭ ‬מחזיר‭ ‬אותי‭ ‬לילדותי, ‬כשאספנו‭ ‬תותים‭ ‬בגינה‭ ‬של‭ ‬סבתי‭. ‬פרט‭ ‬לאכילתם‭ ‬כשהם‭ ‬טריים,‬‭ ‬אני‭ ‬אוהבת‭ ‬לצלות‭ ‬את‭ ‬התותים‭ ‬ולהגיש‭ ‬אותם‭ ‬עם‭ ‬כל‭ ‬דבר, החל‬ביוגורט‭ ‬וכלה‭ ‬בדייסת‭ ‬הבוקר‭ ‬שלי. בצלייה‭ ‬טעמם‭ ‬מעמיק‭ ‬והופך‭ ‬למתוק‭ ‬יותר‭.‬

המתכון‭ ‬מניב‭ ‬כמות‭ ‬קטנה, ‬אך‭ ‬ניתן‭ ‬להכפילה‭ ‬בקלות‭ ‬כדי‭ ‬שתתאים‭ ‬למכונת‭ ‬גלידה‭ ‬סטנדרטית‭ ‬בנפח‭ ‬1‭ ‬ליטר‭.

המרכיבים (4 מנות)

  • 450 גרם תותים חצויים
  • 1/4‭ ‬כוס‭ ‬ועוד‭ ‬3‭ ‬כפות (85 גרם) ‬סוכר‭ ‬קנים‭ ‬טבעי
  • 1/2‭ ‬מקל‭ ‬וניל‭, ‬חצוי‭ ‬לאורכו‭ + ‬הזרעים
  • 3/4‭ ‬ כוס (185 מ"ל) חלב‭ ‬קוקוס‭ ‬לא‭ ‬ממותק
  • 1 כף‭ ‬מיץ‭ ‬לימון‭ ‬סחוט‭ ‬טרי
  • 1‭ ‬כף‭ ‬קירש (לא הכרחי)
  • 1/4‭ ‬ כפית‭ ‬מלח

ההכנה

1.חממו‭ ‬את‭ ‬התנור ל-150 מעלות. ערבבו‭ ‬תותים, 3 כפות סוכר, מקל וניל וזרעיו בתבנית אפייה‭ ‬מרובעת‭ ‬בגודל‭ ‬20‭ ‬ס‭"‬מ. אפו‭ ‬במשך‭ ‬שעה. ‬התותים‭ ‬יגירו‭ ‬את‭ ‬נוזליהם‭ ‬וייווצר‭ ‬סירופ‭ ‬קל. הוציאו‭ ‬את‭ ‬מקל‭ ‬הווניל‭ ‬ורסקו‭ ‬את‭ ‬התותים‭ ‬עם‭ ‬הנוזלים‭ ‬למחית. השאירו להצטנן ושמרו בצד.

2. בינתיים‭ ‬הכניסו‭ ‬לסיר‭ ‬קטן‭ ‬1/4‭ ‬כוס (60 מ"ל) מים ואת ואת‭ ‬1/4‭ ‬כוס‭ ‬הסוכר‭ ‬הנותר‭.‬ הביאו‭ ‬לרתיחה‭ ‬על‭ ‬גבי‭ ‬אש‭ ‬בינונית‭-‬גבוהה‭ ‬ובשלו‭ ‬עד‭ ‬שהסוכר‭ ‬נמס.‬הורידו‭ ‬את‭ ‬הסיר‭ ‬מהאש‭ ‬והשאירו‭ ‬להצטנן‭ ‬לטמפרטורת‭ ‬החדר‭.‬

3. טרפו‭ ‬את‭ ‬מחית‭ ‬התותים‭ ‬עם‭ ‬הסירופ. הוסיפו‭ ‬חלב‭ ‬קוקוס, מיץ לימון, קירש ומלח. ‬העבירו‭ ‬למקרר‭ ‬למשך‭ ‬שעתיים‭ ‬לפחות‭.‬

4‭ ‬ עבדו‭ ‬את‭ ‬הסורבה‭ ‬במכונת‭ ‬גלידה‭ ‬לפי‭ ‬הוראות‭ ‬היצרן‭. ‬העבירו‭ ‬לקופסה‭ ‬המתאימה‭ ‬להקפאה‭ ‬ושמרו‭ ‬במקפיא‭ ‬עד‭ ‬שהסורבה‭ ‬מתקשה. הוציאו‭ ‬את‭ ‬הסורבה‭ ‬מהמקפיא‭ ‬10‭ ‬דקות‭ ‬לפני‭ ‬ההגשה‭.