קינמון וג'ינג'ר הם תבלינים מחממים לפי הרפואה הסינית. השימוש בהם בעוגה זו הופכים אותה למחממת פי כמה, בלי להוסיף לה קלוריות מיותרות. שילוב התבלינים עם התפוחים הופך אותה לפינוק מושלם לערב חורפי מול התנור.

החומרים (20 פרוסות, 110 קלוריות לפרוסה)

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
  • 3 ביצים
  • 6 כפות שמן
  • מיץ מתפוז אחד
  • 3/4 כוס סוכר חום דק (או סוכר לבן)
  • 1/2 1 כוס קמח תופח (אפשר להמיר חצי מהכמות בקמח מלא)
  • 1/2 כף קינמון לבצק + 1/2 כף קינמון לתיבול התפוחים
  • 1/2 כפית פרורי וניל או כפית תמצית וניל
  • 4-3 קוביות ג'ינג'ר מסוכר, קצוצות
  • 5 תפוחים ירוקים גדולים קלופים, מגולענים ופרוסים לפרוסות
  • 1 כף סוכר חום
  • 20 חצאי אגוזי פקאן

ההכנה

1. מחממים את התנור ‭180-ל‬ מעלות.

2. שמים את הביצים והשמן בקערת מיקסר ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבלים שוב. מוסיפים את הקמח בהדרגה. מוסיפים את חצי כף הקינמון, פירורי הווניל והג'ינג'ר המסוכר ובוחשים ידנית.

2. שמים בקערה קטנה את פרוסות התפוחים, הסוכר החום וחצי כף הקינמון ומערבבים.

3. משמנים את התבנית (או שמשתמשים בתבנית סיליקון שאינה דורשת שימון). יוצקים מחצית מכמות הבצק, משטחים, ומסדרים מעליה מחצית מתערובת התפוחים. יוצקים את שארית הבצק, משטחים ומקשטים יפה עם התפוחים הנותרים. משקיעים קלות את התפוחים בבצק, מקשטים בחצאי פקאנים.

4. אופים כ -50 דקות עד שהעוגה מזהיבה והקיסם שננעץ בה יוצא נקי. מגישים חם.

  • גיוון: ניתן להגיש את העוגה החמה בליווי כדור צנוע של גלידת וניל (תוספת של כ-50 קלוריות).