המרכיבים (ל-6 מנות):

  • 4 קופסאות טונה, מסוננות מנוזלים
  • 8 ביצים
  • צרור כוסברה
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית קארי
  • 1 כף אבקת מרק עוף או בצל
  • 1/2 כוס בורגול (לאחר השרייה במים רותחים כחצי שעה וסינון)
  • 1 כוס פירורי לחם

לרוטב:

  • 3 כפות שמן
  • 4-3 שיני שום חתוכות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 4-3 כוסות מים
  • מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הקציצות: מועכים את הטונה, מוסיפים את כל המצרכים ומערבבים. מקררים במקרר כחצי שעה. לאחר הקירור מכינים מהתערובת כדורים.
  2. מכינים את הרוטב: מחממים שמן במחבת, מוסיפים את שיני השום ואת רסק העגבניות. מוסיפים מים עד לקבלת המרקם הרצוי ומתבלים.
  3. לאחר שהרוטב מבעבע, מניחים בתוכו את כדורי הטונה, מכסים במכסה ומבשלים כ-10 דקות.