מאפינס דלעת ופרג עם קרם מייפל
המרכיבים (20 יחידות)
- 1 1/2 כוסות 210) גרם) קמח כוסמין (או קמח לבן)
- 1 כוס 75) גרם) פרג טחון טרי
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 3 ביצים גדולות
- 1 כוס שמן קנולה
- 1 3/4 כוסות 350) גרם) סוכר דמררה
- 200 גרם דלעת קלופה, מגוררת גס
- קליפה מגוררת 1-מ לימון
לקרם
- 1 מכל 250) מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 כפות סירופ מייפל אמיתי
ההכנה
.1 מחממים את התנור 170-ל מעלות ומשמנים את שקעי התבנית.
.2 שמים בקערה גדולה את הקמח, הפרג, אבקת האפייה והמלח ומערבבים.
.3 טורפים בקערה נפרדת את הביצים, השמן והסוכר. מוסיפים את הדלעת ואת קליפת הלימון ומערבבים.
.4 מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. יוצקים לשקעים ואופים 16-כ דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
.5 הקרם: מקציפים בקערת המערבל את השמנת והמייפל לקצפת יציבה. מזלפים על המאפינס הצוננים ומגישים.
- איך שומרים? בחורף - עד יומיים מחוץ למקרר, ועד 5 במקרר (בקיץ – רק יום מחוץ למקרר). אפשר לשמור ללא הקרם עד חודש בהקפאה.
עוגת גזר וחמאת בוטנים
גרסה חדשה ומפתיעה לעוגה הקלאסית.
המרכיבים (1 תבנית אינגליש קייק)
- 1 כוס 140) גרם) קמח כוסמין מלא (או קמח לבן)
- 1/8 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 2 ביצים
- 1/2 כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס גזר מגורר דק 4-3) גזרים)
ההכנה
.1 מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
.2 שמים בקערה את הקמח, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון ומערבבים.
.3 בקערה נפרדת מערבבים את הביצים וחמאת הבוטנים. מוסיפים את הסוכר ואת מיץ התפוזים וטורפים. מוסיפים את הגזר ומערבבים.
.4 מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. יוצקים לתבנית ואופים 40-30 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים.
- איך שומרים? בחורף - עד יומיים מחוץ למקרר, ועד 5 במקרר (בקיץ – רק יום מחוץ למקרר). אפשר לשמור עד חודש בהקפאה.
עוגת שמנת, בטטה ותפוז
המרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)
- 1 בטטה בינונית
- 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 2/3 כוס סוכר חום
- 2 ביצים
- קליפה מגוררת 1-מ תפוז
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
- 1 1/2 כוסות 210) גרם) קמח תופח
- 1/2 כפית מלח
- לעיטור: אבקת סוכר
ההכנה
1. מבשלים את הבטטה עד שהיא רכה (אפשר לעשות זאת בשושנת אידוי בתוך סיר על הכיריים; בתנור - עטופה ברדיד אלומיניום בחום של 200 מעלות; או בחום גבוה במיקרוגל). קולפים אותה ומועכים כך שתתקבל 1 כוס מחית.
.2 מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
.3 שמים בקערה את החמאה והסוכר וטורפים. מוסיפים את הביצים, קליפת התפוז והשמנת החמוצה וטורפים. מוסיפים את כוס מחית הבטטה ומערבבים. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים.
.4 יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים, מצננים, זורים אבקת סוכר ומגישים.
- איך שומרים? בחורף - עד יומיים מחוץ למקרר, ועד 5 במקרר (בקיץ – רק יום מחוץ למקרר). אפשר לשמור עד חודש בהקפאה.
עוגת סלק-בננה-פקאן
עוגה בעלת יופי פנימי: מנוקדת בוורוד לוהט של סלק. השילוב בין המרכיבים טעים ומפתיע.
המרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)
- 200 מ"ל שמן קנולה
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר חום
- 2 בננות, מעוכות למחית
- 1 כוס 140) גרם) סלק מגורר דק
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא (או קמח לבן)
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/8 כפית מלח
- 100 גרם אגוזי פקאן לא קלויים, קצוצים גס
ההכנה
.1 מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
.2 טורפים בקערה את השמן, הביצים, הסוכר והבננות. מוסיפים את הסלק ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והאגוזים ומערבבים.
.3 יוצקים לתבנית משומנת ואופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים.
- איך שומרים? בחורף - עד יומיים מחוץ למקרר, ועד 5 במקרר (בקיץ – רק יום מחוץ למקרר). אפשר לשמור עד חודש בהקפאה.