מאפינס דלעת ופרג עם קרם מייפל

המרכיבים (20 יחידות)

  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭210)‬ גרם) קמח כוסמין (או קמח לבן)
  • 1 כוס ‭75)‬ גרם) פרג טחון טרי
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס שמן קנולה
  • ‭1 3/4‬ כוסות ‭350)‬ גרם) סוכר דמררה
  • 200 גרם דלעת קלופה, מגוררת גס
  • קליפה מגוררת ‭1-מ‬ לימון

לקרם

  • 1 מכל ‭250)‬ מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות סירופ מייפל אמיתי

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ‭170-ל‬ מעלות ומשמנים את שקעי התבנית.

‭.2‬ שמים בקערה גדולה את הקמח, הפרג, אבקת האפייה והמלח ומערבבים.

‭.3‬ טורפים בקערה נפרדת את הביצים, השמן והסוכר. מוסיפים את הדלעת ואת קליפת הלימון ומערבבים.

‭.4‬ מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. יוצקים לשקעים ואופים ‭16-כ‬ דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

‭.5‬ הקרם: מקציפים בקערת המערבל את השמנת והמייפל לקצפת יציבה. מזלפים על המאפינס הצוננים ומגישים.

  • איך שומרים? בחורף - עד יומיים מחוץ למקרר, ועד 5 במקרר (בקיץ – רק יום מחוץ למקרר)‬. אפשר לשמור ללא הקרם עד חודש בהקפאה.

עוגת גזר וחמאת בוטנים

גרסה חדשה ומפתיעה לעוגה הקלאסית.

המרכיבים (1 תבנית אינגליש קייק)

  • 1 כוס ‭140)‬ גרם) קמח כוסמין מלא (או קמח לבן)
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ‭1/2‬ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ‭1/2‬ כפית קינמון טחון
  • 2 ביצים
  • ‭1/2‬ כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
  • ‭1/2‬ כוס סוכר
  • ‭1/4‬ כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס גזר מגורר דק ‭4-3)‬ גזרים)

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

‭.2‬ שמים בקערה את הקמח, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון ומערבבים.

‭.3‬ בקערה נפרדת מערבבים את הביצים וחמאת הבוטנים. מוסיפים את הסוכר ואת מיץ התפוזים וטורפים. מוסיפים את הגזר ומערבבים.

‭.4‬ מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. יוצקים לתבנית ואופים ‭40-30‬ דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים.

  • איך שומרים? בחורף - עד יומיים מחוץ למקרר, ועד 5 במקרר (בקיץ – רק יום מחוץ למקרר)‬. אפשר לשמור עד חודש בהקפאה.

עוגת שמנת, בטטה ותפוז

המרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

  • 1 בטטה בינונית
  • 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • ‭2/3‬ כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • קליפה מגוררת ‭1-מ‬ תפוז
  • ‭1/2‬ כוס שמנת חמוצה
  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭210)‬ גרם) קמח תופח
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • לעיטור: אבקת סוכר

ההכנה

1. מבשלים את הבטטה עד שהיא רכה (אפשר לעשות זאת בשושנת אידוי בתוך סיר על הכיריים; בתנור - עטופה ברדיד אלומיניום בחום של 200 מעלות; או בחום גבוה במיקרוגל)‬. קולפים אותה ומועכים כך שתתקבל 1 כוס מחית.

‭.2‬ מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

‭.3‬ שמים בקערה את החמאה והסוכר וטורפים. מוסיפים את הביצים, קליפת התפוז והשמנת החמוצה וטורפים. מוסיפים את כוס מחית הבטטה ומערבבים. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים.

‭.4‬ יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים, מצננים, זורים אבקת סוכר ומגישים.

  • איך שומרים? בחורף - עד יומיים מחוץ למקרר, ועד 5 במקרר (בקיץ – רק יום מחוץ למקרר)‬. אפשר לשמור עד חודש בהקפאה.

עוגת סלק-בננה-פקאן

עוגה בעלת יופי פנימי: מנוקדת בוורוד לוהט של סלק. השילוב בין המרכיבים טעים ומפתיע.

המרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

  • 200 מ"ל שמן קנולה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 בננות, מעוכות למחית
  • 1 כוס ‭140)‬ גרם) סלק מגורר דק
  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא (או קמח לבן)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • 100 גרם אגוזי פקאן לא קלויים, קצוצים גס

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

‭.2‬ טורפים בקערה את השמן, הביצים, הסוכר והבננות. מוסיפים את הסלק ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והאגוזים ומערבבים.

‭.3‬ יוצקים לתבנית משומנת ואופים ‭50-40‬ דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים.

  • איך שומרים? בחורף - עד יומיים מחוץ למקרר, ועד 5 במקרר (בקיץ – רק יום מחוץ למקרר)‬. אפשר לשמור עד חודש בהקפאה.