המרכיבים:
- 2 כוסות עגבניות שרי
- 1 כוס קמח לבן
- 1/2 1 כוסות קמח מלא
- 2 כפות אבקת אפייה
- 3 ביצים
- 1 כף חרדל דיז'ון גרגירים
- 1 גביע שמנת מתוקה
- 1/2 כפית בזיליקום מיובש
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כוס אפונה קפואה, שהושרתה במים רותחים
- 100 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
- 3 קופסאות טונה עם עשבי תיבול, לא מסוננות
אופן ההכנה:
- חוצים את עגבניות השרי ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה גבוהה ל-20 דקות.
- מנפים את הקמח הלבן, המלא ואבקת האפייה לקערה גדולה.
- מוסיפים ביצים, חרדל ושמנת מתוקה, ומערבבים. מתבלים.
- מקפלים לתוך התערובת את העגבניות, האפונה, הגבינה והטונה (עם השמן).
- ממלאים תבנית שקעים משומנת בתערובת שהוכנה עד לגובה 3/4 מהשקעים. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהמאפינס מזהיבים.
גיוונים:
- ניתן להוסיף מצרכים נוספים או להחליף את הירקות בירקות אחרים כגון תירס, זיתים, גזר ועוד.
- ניתן להכין כמה סוגים שונים של מאפינס באותה התבנית על ידי הוספה של ממרחים וטעמים – פסטו, עגבניות מיובשות, אבקת שום ועוד.