המרכיבים:

  • 2 כוסות עגבניות שרי
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1/2 1 כוסות קמח מלא
  • 2 כפות אבקת אפייה
  • 3 ביצים
  • 1 כף חרדל דיז'ון גרגירים
  • 1 גביע שמנת מתוקה
  • 1/2 כפית בזיליקום מיובש
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כוס אפונה קפואה, שהושרתה במים רותחים
  • 100 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
  • 3 קופסאות טונה עם עשבי תיבול, לא מסוננות

אופן ההכנה:

  1. חוצים את עגבניות השרי ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה גבוהה ל-20 דקות.
  2. מנפים את הקמח הלבן, המלא ואבקת האפייה לקערה גדולה.
  3. מוסיפים ביצים, חרדל ושמנת מתוקה, ומערבבים. מתבלים.
  4. מקפלים לתוך התערובת את העגבניות, האפונה, הגבינה והטונה (עם השמן).
  5. ממלאים תבנית שקעים משומנת בתערובת שהוכנה עד לגובה 3/4 מהשקעים. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהמאפינס מזהיבים.

גיוונים:

  • ניתן להוסיף מצרכים נוספים או להחליף את הירקות בירקות אחרים כגון תירס, זיתים, גזר ועוד.
  • ניתן להכין כמה סוגים שונים של מאפינס באותה התבנית על ידי הוספה של ממרחים וטעמים – פסטו, עגבניות מיובשות, אבקת שום ועוד.