1. לגזור את המראה הרצוי מהתקשורת ומהתרבות הפופולרית

המשקל הרצוי של כל אדם נקבע על פי הגוף עצמו. למשקל של אדם יש "סט פוינט" שזהו המשקל שממנו האדם לא יעלה בקלות אך גם לא ירזה בקלות. כשאדם לא אוהב את משקל ה"סט פוינט" שלו והוא מנסה לשנותו על ידי דיאטות חריפות, זה לא יעבוד. גוף כמו של דוגמנים הוא פנטזיה שמתרחשת במוחנו.

2. להגיד "ממחר דיאטה"

משפט שהוא האויב הכי גדול של רוב האנשים שעושים דיאטות. לא רק שמסתתר מאחורי המשפט הזה בולמוס אכילה ענקי, אלא זה גם נותן באותו רגע את מלוא הלגיטימציה ושלוות הנפש לאכול כאוות נפשנו.

3. להתייאש מכישלון ("אם כבר אז כבר")

האמונה ש"אם כבר שברתי את הדיאטה ואכלתי שתי באפלות אז אני יכול לרדת כבר על כל החבילה". אנו רק בני אדם ומשבר זה חלק מהתהליך ואי אפשר להפריד את זה. אין ספק שיהיו משברים. רק מהמשברים אנחנו לומדים הכי הרבה.

4. לראות באוכל אויב

תאמינו או לא, מותר לאכול הכל. כן, גם כשאנחנו ב"דיאטה". צריך להשלים עם האוכל ולהפסיק לראות בו אויב. להיפך, צריך להפוך אותו לעוד חלק מהחיים שלנו ולא הדבר ששולט בחיים שלנו כמו שקורה אצל רוב האנשים.

5. לנהור אחר דיאטות קסם

מאוד אטרקטיבי לבוא ולומר לאדם שמן: "בוא תעשה את הדיאטה הזאת ותרד 10 קילו ביומיים", אבל לבוא ולהגיד לאדם שזה תהליך וזה מורכב וקשה ואולי תעלה בהתחלה במשקל – מעט מאוד אנשים משתכנעים. צריך להבין: בדיאטות "קסם" אולי יורדים מהר - אבל גם עולים בהן מהר.

6. לא להקשיב לגוף

לעשות דיאטה זה לא להיות רעב. אנשים מאמינים באקסיומות מופרכות על דיאטות כמו שכמה שאוכלים פחות מרזים יותר - וזאת פשוט טעות. הפתרון שלנו צריך להיות באימוץ הרגלי אכילה נכונים ובהקשבה לגוף ולמנגנוני הרעב והשובע שלו.

7. להאמין שכל מה שצריך זה מוטיבציה

מוטיבציה זה דבר רגעי וחולף. רק אם פועלים מתוך כלים שמשתמשים בהם בדרך כלל בחיים, אז זה מאפשר לאדם להתמודד גם ברגעים הקשים. לא צריך לחכות להתחלת התהליך רק בתקופה טובה - צריך לדעת לקחת את החיים ולראות איך מתוך החיים אנו מגיעים למקום של אכילה נכונה.

8. להתעלם מסיבות פסיכולוגיות

כנראה שגם הדיאטה הכי טובה בעולם, עם כל המינרלים והוויטמינים, והסיבים ומספר ארוחות הנכון, כל עוד היא לא תיקח בחשבון את האספקט הרגשי, היא נועדה לכשלון. בדרך כלל לכל אדם שמן יש רווח משני במשקל העודף שלו, ומאוד חשוב להבין מהו הרווח הזה.

9. לאכול לא מאוזן

חשוב שהתפריט שלנו לא רק יכיל מספיק אנרגיה לצרכי הגוף, אלא שיכיל את כל מה שהגוף צריך לתפקוד ולהרגשה תקינים. כל ניסיון לעשות "קיצורי דרך" יעלה לנו בדרך ארוכה הרבה יותר. לכן, אל תוותרו לגמרי על הפחמימות אלא העדיפו אותן "מלאות", אל תוותרו חלילה על החלבונים והעדיפו אותם מביצים, מוצרי חלב רזים, עוף, הודו ודגים, כגון טונה מקופסה. גם השומנים "הבריאים" הכרחיים במידה, ועל מנת לקבל מספיק ויטמינים ומינרלים חשוב לא לוותר על פירות וירקות.