עשבי תיבול ירוקים תורמים כל אחד את תרומתו. ייחודם בשמן האתרי שהם מכילים, המעניק לתבשיל את התכונות הרפואיות: לכולם תכונות מחטאות והם שומרים על דרכי הנשימה והעיכול מחיידקים ווירוסים (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).
המרכיבים 6 מנות/ 500 קלוריות למנה שהיא ארוחה
- 2 דגי מוסר במשקל כ־1 1/2 ק"ג כל אחד
למלית
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 4 כפות שמן זית
- כפית מלח גס
- פלפל שחור טחון טרי
- 5 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
- 1 כוס עשבי תיבול (בזיליקום, טימין, אורגנו, זעתר) חתוכים גס
- 1/2 כוס עגבניות שרי מיובשות
לתוספת הבמיה ועגבניות השרי
- 20 עגבניות שרי תמר, חצויות לאורכן
- 300 גרם במיה, פרוסה לרוחבה
- מיץ לימון, לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור
ההכנה
.1 מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
.2 הדג :שמים בקערה את כל מרכיבי המלית. חורצים בדגים 4-5 חריצי רוחב בכל צד וממלאים את החריצים ואת חלל הבטן במלית. אופים כ-20 דקות ומגישים.
.3 בינתיים ,מכינים את תוספת הבמיה ועגבניות השרי: מחממים היטב מחבת טפלון, מוסיפים את הבמיה ומבשלים תוך ערבוב. מוסיפים את העגבניות ומטגנים-מערבבים עוד כדקה, מעבירים לקערה, מתבלים במיץ הלימון, בשמן הזית, במלח ובפלפל ומגישים לצד הדג.