הדיאטנית רותי אבירי נותנת 8 סיבות למה כדאי לאמץ אכילת דגים:

1. כי דגים זה בריא! יש לצרוך מנת דגים פעמיים בשבוע כחלק מתפריט תזונה בריאה ומאוזנת. לא סתם הוכח כי התזונה הים התיכונית, שחלק חשוב ממנה מבוסס על דגים, היא בריאה מאוד.

2. כי בדגים יש חלבון איכותי וקל לעיכול, שתורם לתחושת שובע גדולה יותר.

3. כי יש גם דגים דלי שומן, ובדגים השמנים יותר יש חומצות שומן מסוג אומגה 3 (EPA+DHA) – אשר תועלתן הבריאותית נקשרת להפחתת סיכון למחלות לב וכלי דם.

4. כי הדגים מכילים שפע של ויטמינים ומינרלים. בטונה, למשל, יש רק מעט יחסית קלוריות – ובתמורה היא מהווה מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים רבים כגון: ויטמין B6 ,B12, ברזל, אבץ, מגנזיום, זרחן וסלניום.

5. כי זה טוב ללב: צריכת דגים נמצאה קשורה באופן מובהק להקטנת הסיכון למחלות לב. מספיק לאכול דגים (עדיף שמנים) פעם בשבוע על מנת ליהנות מהשפעתם המיטיבה על הקטנת הסיכון למחלות לב.

6. כי זה קל להכנה: נכון, דגים נחשבים משהו שקשה להכין ולעשות, אבל זה ממש לא כך. יש מתכונים קלים וטעימים שאפשר להכין בקלות מדגים טריים או משומרים. טונה מקופסת שימורים, למשל, אינה דורשת הכנה מיוחדת ויכולה להשתלב כמנה חלבונית בכל ארוחה מלאה או נשנוש ביניים. היא משדרגת מנות בקלות ותהפוך גם את הסלט הכי משעמם לארוחת צהריים משביעה.

7. כי זה זמין ונוח: דגים בקופסת שימורים ללא חומרי שימור סובלים מיחסי ציבור רעים אבל למעשה שומרים כמעט על כל הערכים התזונתיים שלהם. סרדינים בקופסה, לדוגמה, מכילים שפע של ערכים תזונתיים כגון שפע של חלבון, אומגה 3 וסידן.

8. כי יש פתרון גם למי שלא אוהב דגים. דג משומר כמו טונה, למשל, לא נראה כמו דג ולא מריח כמו דג - ולכן מתאים לאכילה גם לילדים או לאנשים שלא אוהבים דגים בצורתם הקלאסית.