המרכיבים (4 מנות)

500 גרם חזה עוף נקי משומן וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

לטיגון

  • שמן זית

למשרה
  • ‭1/4‬ כוס יין לבן
  • 4 גבעולי אורגנו טרי, קצוץ דק
  • 1 כפית חרדל חלק
  • 1 כפית חרדל גרגרים
  • 4 שיני שום, קלופות ומגוררות
  • 2 כפות שמן זית

לפסטה

  • ‭1/2‬ חבילה (250 גרם) פסטה, מומלץ מסוג ריזו (בצורת אורז)
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 2 קישואים קשים, חתוכים לקוביות בגודל ‭1.5‬ ס"מ
  • ‭20-15‬ עגבניות שרי, חצויות
  • 10 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
  • 300 גרם עלי תרד טרי
  • ‭1/2-1/4‬ כפית מלח דק
  • ‭1/4‬ כפית פלפל שחור גרוס דק

ההכנה

‭.1‬ המשרה: שמים את כל מרכיבי המשרה בקערה ומערבבים. מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים שוב. מאחסנים במקרר למשך שעה לפחות (ועד יממה).

2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל־דנטה. מסננים, שוטפים במים ומניחים בצד.

3.‬ מחממים מחבת או ווק ומוסיפים כף שמן זית. מוסיפים חלק מקוביות העוף ומטגנים על להבה בינונית ‭4-3‬ דקות, עד שהקוביות צרובות ויש סביבן מעט לחות (ולא נוזלים)‬. במהלך הטיגון מוסיפים מלח ופלפל. מעבירים את קוביות העוף לקערה, וחוזרים על הפעולה עם יתרת קוביות העוף (מוסיפים שמן זית לפי הצורך).

4. מוסיפים למחבת עוד 2 כפות שמן ואת השום ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את הקישואים והעגבניות ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את הזיתים והתרד ומטגנים עד שהתרד מתחיל לאבד מנפחו. מתבלים במעט מלח ופלפל. ‭.

5. ‬ מוסיפים למחבת את הפסטה, עוד מעט מלח ופלפל ומערבבים. כשהפסטה חמה מוסיפים את קוביות העוף. מטגנים הכול יחד עוד כ־3 דקות ומגישים. איך שומרים: במקרר, עד 5 ימים. רצוי לחמם על מחבת, ואם אין ברירה אז במיקרוגל.