מאת רויטל גל
מי אני: עומר גרינברג ומעין ורד
הדוכן שלי: גרין רוז – ירקות ייחודיים
מוצר שאני ממליץ עליו במיוחד: עגבניות ביף. זו עגבנייה טעימה בצורה בלתי רגילה, ואמא של עומר אומרת שזו עגבנייה שנהגו לאכול בארץ לפני 30 שנה.
אידיאולוגיה ורצון לפתיחת עסק נפגשו, ואז נולד "גרין רוז". עומר גרינברג (27) ומעין ורד (27) הם חיפאים שהחליטו להביא לציבור את הירקות המיוחדים והאיכותיים שמגדלים בארץ. "רצינו להביא לצרכן הישראלי ירקות מיוחדים ומשובחים שמייצאים לחו"ל, ובמקביל רצינו לשמור על החקלאים, האנשים שעובדים קשה ולוקחים סיכון כספי מאוד גדול. הם מרוויחים הכי פחות בשרשרת המזון של תעשיית החקלאות". הצמד דואג לשווק ירקות מיוחדים, הנקנים ישירות מהחקלאים, בלי משווקים וחנויות בדרך, כך שהחקלאי נהנה ממירב הרווחים. הם החלו לעבוד לפני שבעה חודשים, ושואפים להיות בעוד כעשור חברת שיווק ענקית, שתמשיך להביא לצרכן ירקות איכותיים, ולחקלאי רווחים נאים. בדוכן שלהם תמצאו בעיקר עגבניות: רגילות, שרי, ביף (עגבנייה מאוד בשרנית), לב השור (שדומה לחציל אך בעלת טעם מיוחד שמתאים לרטבים). בנוסף, יש בייבי סלק, סלק קטן עם טעם ומתיקות גבוהים, כרוב אישי, דלעת ערמונים, מלפפונים בצורת כוכב ולב, ריבת עגבניות ופטריות יער טריות ארינג'י, שגדלה בארץ ומומלצת לצמחונים בשל אחוזי החלבון הגבוהים בה וטעמה הבשרי.
מחירים: כ-10 שקל לקילו עגבניות, קופסת ארבעה מלפפונים בצורות 12 שקל, קופסת סלק 10 שקל.
מתכון לרסק עגבניות ביתי ללא כל תוספות
מתאים לשימוש כרוטב לפיצה, לפסטה או לממולאים.
1. חולטים במים רותחים 1 ק"ג עגבניות רכות (מומלץ לב השור) ומקלפים. חותכים ושמים בסיר עם מעט שמן.
2. מבשלים על אש קטנה עד למצב של רסק, רוטב סמיך ואחיד (הזמן משתנה בהתאם לבשלות העגבניות).
3. ניתן לאחסן בקרור לטווח קצר (כמה ימים) או להקפיא.