החומרים (ל־10 יחידות):

  • 1 כוס תערובת לעוגיות ללא גלוטן
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 2 כפות קמח סורגום (דורה)
  • 1 כפית קסנטאן גם
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • ½1 כפות סוכר
  • ½1 כוסות מים חמימים
  • 1 כף שמן זית
  • ½ כפית קינמון
  • 1 כפית מלח
  • ½ כוס שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

1. מנפים לקערה את הקמחים, הקסנטאן גם והשמרים. מוסיפים את הסוכר, המים, השמן, הקינמון והמלח ומערבבים יחד עד להיווצרות בלילה דביקה ונוזלית.

2. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת נפח הבצק.

3. מחממים את התנור ל־175 מעלות ומשמנים 2 תבניות שקעים מסיליקון. ממלאים כל שקע בבלילת בצק, מפזרים מעל שקדים ואופים 25 דקות. הופכים את הלחמנייה על צדה בכל שקע ואופים 5 דקות נוספות. מצננים 10 דקות ומגישים.

  • ערכים תזונתיים ליחידה: 155 קלוריות, 11 גרם פחמימות, 4 גרם חלבון, 10 גרם שומן