מאת רויטל גל
טעמים - נשנושים של פעם. צילום: אנטולי מיכאלו

מי אני: לירן דרזי
מוצר שאני ממליץ עליו במיוחד: תורמוסים מבושלים, טעימים ובריאים ממשפחת הקטניות, ובהתאם עשירים בסיבים מסיסים המסייעים באיזון רמות הסוכר והכולסטרול.
הדוכן שלי: טעמים - נשנושים בטעם של פעם
בגיל 14 החל לירן דרזי (30) מראשון לציון לעמוד לצד אביו בטיילת תל אביב ולמכור שקדים מושרים במים ותורמוסים מבושלים. לאחר כמה מכירות מוצלחות סגרו הפקחים את הדוכן. מהמשבר יצא מתוק. הדוכן הקטן נהפך לעסק גדול, והאב הרחיב את הדוכנים לרשת במתחמי קניות. לאחר שירותו הצבאי הקים לירן עסק דומה משלו, בתמיכת אביו. במנטה מרקט ירושלים הוא מוכר שקדים מושרים במים, תורמוס מבושל (לאכילה במקום או לקחת), חומוס גרגרים מבושל, פול חם מתובל, ערמונים חמים קלויים על האש, לימונדה סחוטה במקום וכנאפה טבעונית עם תחליף גבינה וללא וביצים. למילוי חטאים קטנים יש גם אגוזים מסוכרים: אגוזי מלך, קשיו, בוטנים, פקאנים, אגוזי ברזיל ואגוזי לוז.
מחירים: לימונדה טבעית - 5 שקלים; מבושלים: מ־10 שקלים לרבע קילו; מסוכרים: 20 שקל לרבע קילו, 30 שקל לחצי קילו

המתכון של לירן לממרח חומוס

1. משרים 200 גרם גרגרי חומוס גדולים למשך 24 שעות. למחרת מסננים את המים ושוטפים היטב.

2. מניחים את הגרגרים בסיר עם מים עד לכיסוי מלא. מבשלים על אש גבוהה במשך חצי שעה עד שעה, עד שקליפת החומוס מתקפלת בנגיעה והגרגר רך.

3. שתי דקות לפני שמכבים את האש מוסיפים קורט מלח ופלפל שאטה.

4. מסננים את המים ומכניסים את הגרגרים לבלנדר עם 1/2 כוס טחינה גולמית, 1/4 כוס מים, מלח, פלפל ולימון לפי הטעם. טוחנים עד למרקם משחתי. מתקבלת כמות של כ־1/2 קילו חומוס שתישמר 4־5 ימים במקרר.

|>> לדוכנים נוספים של מנטה מרקט