מאת רויטל גל

מיי דים סאם. צילום: שי אוחיון
מי אני: עוזי אהרון
הדוכן שלי: מיי דים סאם
המוצר שאני ממליץ עליו במיוחד: אגרול מבושל בצריבה (לא מטוגן‭,(‬ מכיל ירקות ‭90-כו‬ קלוריות בלבד ליחידה
הדוכן שלי: לפני חמש שנים התעורר עוזי אהרון ‭(55)‬ מפרדס חנה והרגיש קשיי נשימה. בתור אצן שרץ חמישה קילומטרים ביום, מיהר להיבדק אצל הרופא וגילה שמדובר בדלקת ריאות כתוצאה מאלרגיה לדגנים. אהרון נאלץ לשנות את תזונתו ולהפחית את כמויות הגלוטן. מה שהתחיל כבעיה רפואית התגלה כשיפור באיכות חייו: "אני מרגיש הרבה יותר טוב פיזית במערכת העיכול וגם מבחינה נפשית‭."‬ אל כיסוני הבצק הממולאים הגיע לפני שנתיים בעקבות עבודתו והחליט לפתוח עסק המתאים להשקפת עולמו: אוכל בריא, טעים ודל קלוריות. דים סאם מכיל מעט חיטה או כלל לא, עשיר בירקות, מאודה, נטול צבעי מאכל או חומרים משמרים.
בדוכן בתל אביב תמצאו דים סאם המיוצרים במפעל בקיבוץ להבות חביבה, וביניהם: אגרול צמחוני לא מטוגן ‭19-ו‬ סוגי דים סאם: גיוזה ‭35)‬ קלוריות‭,(‬ שומאי ‭59)‬ קלוריות‭,(‬ באו ‭69)‬ קלוריות( וקויו ‭48)‬ קלוריות‭.(‬ הם עשויים מבצק דקיק מחיטה או אורז, ובמגוון מילויים: תרד ובוטנים, בטטה וכוסברה, עוף חמוץ-מתוק, אווז, פטריות שיטאקי, תרד ושום, מיקס ירקות, ירקות שורש עם טופו, עוף עם קשיו, שוקולד וקוקוס ועוד.
מחירים: ארבע יחידות דים סאם או אגרול ב-25 שקל, חמש יחידות ב-35 שקל. אפשר לקנות קפואים להכנה בבית ‭5)‬ שקלים ליחידה‭,(‬ וכלי אידוי ב-28-55 שקל

לדוכנים נוספים במנטה מרקט