דג אפוי מכיל שומן שהופך למעשה לרוטב הבישול של עצמו בזמן האפייה. עם החימום השומן הטעים הזה נמס, ולכן מקבלים טעם טוב בלי לטגן (מה שהיה מוסיף למנה כמויות גדולות של שמן מחומם ומיותר‭.(‬ ועוד משהו טוב: השומן של רוב הדגים מכיל אומגה ‭,3‬ המומלץ בחום להעשרת הצלחת (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית‭.( ‬

המרכיבים (4 מנות, 320 קלוריות למנה)

  • 4 נתחי פילה דג לבן, במשקל 200 גרם כל אחד, ללא עור
  • 2 קישואים
  • 2 עגבניות
  • 2 בצלים
  • 1 פלפל או גמבה
  • ‭1/2‬ פלפל ירוק חריף, אם אוהבים חריפות
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות לרוחב
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • ‭1/3‬ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
  • מיץ מלימון אחד גדול

ההכנה

‭.1‬ מנקים את הירקות וחותכים אותם לקוביות בגודל חצי ס"מ. מעבירים לקערה.

2.‬ מוסיפים לקערת הירקות את השום, שמן הזית, המלח, הפלפל השחור, הפטרוזיליה ומיץ הלימון ומערבבים היטב.

3.‬ מחממים את התנור מראש לחום בינוני ‭180)‬ מעלות‭.(‬ משמנים קלות תבנית בעלת שוליים חסינת חום או בכלים אישיים חסינים לחום.

4. ‬ מסדרים את נתחי הדג בתחתית ומכסים בירקות המתובלים. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות, עד שהדג מבושל היטב.

5. ‬ מכוונים את התנור למצב גריל, וצולים את הירקות המכסים את הדג עוד כמה דקות, כך שייצלו ויזהיבו היטב. מגישים.