מאת רויטל גל
אבא גיל. צילום: יונתן בלום
שמי: גיל מעוז
הדוכן שלי: "אבא גיל" -בית אוכל אורגני
המוצר שאני ממליץ עליו במיוחד: "העוגות שלנו, העשויות ללא קמח, סוכר או ביצים, ומעבר לטעמן הנפלא הן פשוט חצי ארוחה‭."‬
כבר בגיל צעיר התעניין גיל מעוז מתל אביב, היום בן ‭,43‬ באוכל ובהשפעתו על גופו. הוא החל לבשל לעצמו והתאהב בעיסוק, אך במקום להמשיך בקריירה קולינרית פנה דווקא ללימודי רפואה טיבטית והפך למטפל. במשך הזמן הרגיש שהנחיות התזונה שנתן למטופליו לא תמיד הועילו, בעיקר מאחר שהנגישות להרבה מהמאכלים הבריאים מוגבלת. הוא החליט לפתוח מקום ובו יוצע אוכל שיעמוד בכל התנאים החשובים לו כמטפל: אוכל לא מטוגן וללא סוכר, קטניות מושרות בלבד, דגנים מלאים, אורגני, ללא גלוטן, טבעוני, ללא הכנסת חומרי גלם מתועשים כאלה או אחרים, וכמובן טרי־טרי. כך פתח מעוז את המסעדה האורגנית הראשונה בארץ ברחוב יהודה הלוי 55 בתל אביב, שם אפשר למצוא אותו עד היום. עם הזמן הוא הוסיף מוצרים ובישולים, וכיום תוכלו לאכול בדוכן שלו במנטה מרקט עוגות, פשטידות, תבשילים, מרקים, חומוס חם וטרי, לביבות אפויות וסלטים, וכמובן יש לנו גם מתכון!
מחירים: ‭5-מ‬ שקלים ללביבה טבעונית ועד 35 שקל לעוגת שוקולד טבעונית. אפשר לאכול במקום או לקחת הביתה.

המתכון של גיל: עוגת תפוזים טבעונית על בסיס כוסמת

החומרים
ל־4 תבניות אינגליש קייק נמוכות (אורך 28 ס"מ, רוחב 8 ס"מ, גובה 4 ס"מ)
  • 500 גרם כוסמת ירוקה יבשה
  • 150 מ"ל טחינה גולמית
  • 2 בננות בשלות
  • ‭200‬ מ"ל מיץ תפוזים טריים סחוטים ‭
  • קליפות מגוררות ‭2-מ‬ תפוזים (רק החלק הכתום)
  • 1/2 1 כפיות סודה לשתיה
ההכנה
‭.1‬ יום לפני ההכנה: שמים את הכוסמת בקערה, מכסים במים ומשרים למשך לילה שלם. שוטפים ומסננים.
‭.2‬ מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות ומניחים נייר אפייה.
‭.3‬ מעבירים את הכוסמת לקערת מעבד מזון ומוסיפים את הטחינה,הבננות, מיץ התפוזים וקליפות התפוזים. טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד כמו משחה.
‭.4‬ מוסיפים לתערובת את הסודה לשתייה ומערבבים.
‭.5‬ יוצקים את העיסה לתבניות ואופים כ־25 דקות עד שהעוגה משחימה מעט. מכניסים קיסם ובודקים שיוצא יבש.