מאת רויטל גל

מה תציעו במנטה מרקט?
גלעד: "שני סוגים של גלידה טבעונית (ללא חלב):‬ גלידה על בסיס חלב סויה ושמנת צמחית בטעם וניל, שוקולד ועוד טעם משתנה; וגלידה על בסיס פירות - מנגו ופסיפלורה (אורגניים) וטעמים נוספים, בהתאם לעונה. השבוע, למשל, ניסינו טעם חדש - תה ירוק‭."‬
איך הגעתם לגלידה טבעונית?
עידו: "אנחנו מכירים עוד מהגן, והשותפות התחילה כשהתחלנו לגדל יחד פסיפלורה. אחרי שכמה חברים טבעונים שלנו הביעו צורך אמיתי במגוון של גלידות, כי הגלידריות מציעות סורבה במגוון מצומצם מאוד של טעמים, החלטנו להרים את הכפפה ולהתאים גלידות בטעמים חדשים גם לקהל טבעוני‭."‬
גלעד: "בעבר הייתי שף במסעדת כרמים ועבדתי בכתית. ותמיד רציתי עסק פרטי מעניין. בסיעור מוחות עלה סיפור של חבר שהיה במזרח וסיפר על גלידה שמייצרים שם באמצעות פלטה קרה. עידו נסע לתאילנד לראות איך זה עובד, והחלטנו שאנחנו הולכים על זה: הבאנו מכונות לארץ והתחלתי להכין בלילות וטעמים עם מוצרים טריים ועונתיים, והתאהבנו גם בשואו שבהכנת הגלידה הזו‭."‬
מה מיוחד בגלידה שלכם?
עידו: "אנחנו עובדים על פלטה בטמפרטורה של מינוס 35 מעלות, מוזגים עליה בלילה בטעם שהלקוח בוחר ומתחילים לעבוד עם שפכטלים. כך הטמפרטורה של הבלילה יורדת והיא הופכת להיות מעין גליל גלידה. התהליך הזה לוקח כדקה לכל מנה, וכל אחד יכול לבנות את הטעם שלו בהתאם לתוספות שאפשר להוסיף: וניל עוגיות, שוקולד עם אגוזי לוז ‭.'וכו‬ מהטיולים שלנו בעולם הבאנו טעמים וחומרי גלם איכותיים, כמו וניל מדגסקר שאנחנו מכניסים את המקלות שלו לבלילה בלי שום תמציות, או קקאו איכותי באחוזים גבוהים. הבנו שאפשר לייצר מוצר בריא ואיכותי שייתן מענה גם לטבעונים, לאנשים עם בעיות סוכר ולכל מי שרוצה גלידה בריאה יותר. הבלילה של גלידת הפירות מכילה ‭40%‬ פרי אמיתי ללא כל תמציות. בגלידות הצמחיות יש אחוזי שומן נמוכים, אין חומרים משמרים, וכמויות הסוכר נמוכות יחסית‭."‬
מאיפה המודעות לבריאות?
עידו: "גדלתי בבית עם מודעות לבריאות, שבודקים בו מה נכנס למקרר ובכל ארוחה יש סלט. כיום, כמושבניק שמגדל פסיפלורה ללא חומרים כימיים, הבריאות היא חלק ממני‭."‬
מה האג'נדה הבריאותית שלכם?
עידו: "לא להתפשר על חומרי גלם בהכנת האוכל. תמיד לשאוף להשיג את המוצר הטרי, האיכותי והטעים ביותר‭."‬
גלעד: "לאכול כמה שיותר אוכל טרי ולא משומר‭." ‬