מאת רויטל גל

מי אני: מיכל בן צבי
הדוכן שלי: משק בן צבי, פרחים מהחקלאי המוצר שאני ממליצה עליו במיוחד: חרציות ראש - חרצית בצבעי סגול, לבן וצהוב, שגדלה בתוך רשת. כשמכניסים את הפרח לאגרטל ומורידים את הרשת, בתוך כמה ימים עד שבוע נפתח פרח יפהפה שמחזיק מעמד שלושה שבועות עד חודש.
לפני חמש שנים הייתה מיכל בן צבי, בת 31 ממושב נתיב העשרה, סטודנטית למשחק. כשהתחילו להגיע הצעות לשחק היא החליטה דווקא לתמוך בעסק המשפחתי שאביה מטפח זה 40 שנה - גידול חרציות משלב הייחור ועד הפריחה. מיכל וארבעת אחיה הצטרפו לאביהם והחלו לעזור לו בשיווק הפרחים ובמכירתם בשווקים בארץ. בו זמנית התקדמה מיכל בקריירה שלה וכיום היא רקדנית ומורה לפלמנקו, אבל בימי שישי היא מוכרת פרחים במנטה מרקט. בדוכן שלה תוכלו ליהנות מחרציות טריות שנקטפו בבוקר, מפרחים עונתיים ושנתיים שמגיעים ישירות מחקלאים המתמחים בסוג פרח מסוים: פרחים ללא מים המחזיקים עד חודש, דוביום בכתום, צהוב ולבן, כלניות, נוריות, נרקיסים, צבעונים ועוד.
מחירים: 20 שקל לזר עם ארבעה ענפי חרציות, 30 שקל לזר עם עשרה ענפים של אלסטרומריה או זר פרחים ללא מים.

הטיפ של מיכל: איך להאריך את חיי הפרחים

‭.1‬ חתכו סנטימטר מתחתית הזר פעם בכמה ימים כדי שהצמח יוכל לשתות יותר מים ויחזיק מעמד יותר זמן.
‭.2‬ שמרו על מים נקיים והחליפו אותם מדי פעם. מים מלוכלכים יוצרים ריקבון של הגבעול ומקשים על הצמח לשתות.
‭.3‬ דאגו שעל חלק הגבעול הנמצאבתוך המים לא יהיו עלים כדי למנוע ריקבון.
‭.4‬ אל תצופפו פרחים באגרטל, תנו להם מרחב מחיה.
‭.5‬ רק בחרציות וחמניות: חתכו את קצה הגבעולים לפני שאתם מכניסים אותן לאגרטל ושימו אותן במים רותחים. לאחר עשר דקות הוציאו אותן וחתכו שוב, ואז הכניסו לאגרטל עם מים. הרתיחה פותחת את הקנים והפרח שותה יותר מים.