מאת רויטל גל
מי אני: פותה חלבי
מה בדוכן: אוכל דרוזי צמחוני המוצר שאני ממליצה עליו במיוחד: תבשיל עכוב (צמח בר) המבושל עם בצל ושום, לאכילה בצלחת או בתוך הפיתה.
שילוב של דוגמה אישית מאמא וחוש עסקי מאבא גרמו לפותה חלבי (56) מדליית אל כרמל לפתוח עסק לאוכל דרוזי בריא. היא צמחונית מיום שהיא זוכרת את עצמה בזכות סבתא שלה, שנהגה לטייל איתה בכפר ולהסביר לה בסובלנות על כל צמח ועל סגולות המרפא שלו. לאחר נישואיה החליטה פותה לפתוח עסק לאוכל ביתי בכפר, אבל החוש העסקי שלה רצה לצמוח, והיא החליטה לנסות את מזלה עם דוכן קטן בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה. כיום אפשר למצוא את הפיתה הדרוזית של פותה ברחבי הארץ. אם בעבר הפיתה הדרוזית שלה הייתה מורכבת מלבנה וזעתר, היום אפשר לאכול אותה עם חובזה, עולש, שומר ועוד מגוון סלטים מעניינים, ויש גם עלי גפן, כרוב ממולא באורז, כרובית בטחינה, תבשיל צמח עכוב ועוד.
מחיר: מ־10 שקלים לחצי קילו סלטים ועד 25 שקל לחצי קילו תבשילים.

המתכון של פותה: תבשיל חובזה

החומרים:
  • חבילת בצל ירוק
  • מעט שמן זית ‭
  • קילו עלי חובזה ‭
  • מעט מלח
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל הירוק. מחממים בסיר מעט שמן זית ומטגנים את הבצל על אש נמוכה ‭5-כ‬ דקות.
2. שוטפים את עלי החובזה, מסננים מהמים, מוסיפים לסיר, מתבלים ומבשלים 10 דקות נוספות על אש נמוכה.
  • אפשר לאכול בתור תוספת או כמנה עיקרית.

>> לדוכנים נוספים במנטה מרקט