מאת רויטל גל
מי אני: קובי חדד
הדוכן שלי: "עלי"ל משק לחקלאות מעניינת" - ירקות ופירות אורגניים
המוצר שאני ממליץ עליו במיוחד: חרשף (עלי הארטישוק‭,(‬ ירק שמכיל יתרונות תזונתיים רבים וטעמו משובח.
יש אנשים שבוחרים להיות חקלאים, ויש אנשים שנולדו לתוך זה. כזה הוא המקרה של קובי חדד, בן 54 מקיבוץ ניצנים, שנולד במושב בצפון הנגב למשפחת חקלאים. כבר כשהיה ילד האזהרות שקיבל על חומרי ההדברה מתים מריסוסים בשדות הגידולים, הדליקו אצלו נורה אלה לא בריאים. כשהפך לחקלאי עצמאי בשנת 1997 פנה ישר לחקלאות ללא ריסוס ושימוש בהדברה ביולוגית באמצעות חרקים שמרחיקים מזיקים ושיטות נוספות. בתחילת דרכו זה לא היה קיים בארץ, וקובי נאלץ לייצא את התוצר שלו. מצאו בדוכן שלו מגוון פירות וירקות טריים שנקטפו קודם: ארטישוק, אפונה, כרישה, כרוב, ברוקולי, סלק, עלי מנגולד, קישוא, חרשף ועוד.
מחירים: אבוקדו ‭12 -‬ שקל לק"ג, חרשף ‭15 -‬ שקל לחבילה. יתר המחירים משתנים, לפעמים המוצר האורגני זול יותר מהמוצר הרגיל.

המתכון של קובי: מתכון לחרשף מבושל (יכול ללוות אורז ומנות עיקריות)

החומרים:
  • 8 עלי חרשף שטופים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • מיץ מלימון אחד
  • מים (לפי הצורך)
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית פלפל שחור ‭
  • 1 כף כורכום
הוראות הכנה:
‭.1‬ שמים את קוביות החרשף בקערה. מוסיפים מיץ לימון ומים עד לכיסוי הירק.
‭.2‬ מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הפלפל והכורכום. מחממים כמה דקות אך דואגים שלא ירתח ויישרף.
‭.3‬ מוסיפים את החרשף עם המים והלימון. מוודאים שהמים גבוהים בשליש מהחרשף, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ולאחר מכן מבשלים שעתיים עד שעתיים וחצי
על אש קטנה, עד שהחרשף נהיה רך לאכילה אך לא מתפורר.