ערב קריר אחד, כשלא היה לי כוח לעמוד במטבח שעות ולהכין ארוחת ערב, החלטתי לקצר תהליכים וללכת על מנה פשוטה ומנצחת. ניגשתי למטבח והוצאתי את כל הירקות שמצאתי, ואחרי שעה קלילה הייתה מונחת על השולחן צלחת גדולה מלאה בירקות חמים, שנישנשנו בהנאה.

המרכיבים

  • ירקות/ירקות שורש שאתם אוהבים (תפוח אדמה, חציל, בטטה, בצל, שום, קישוא, סלק, לפת, ארטישוק ירושלמי ועוד)
  • עלי זעתר טריים (אפשר גם יבשים, אבל לא זעתר טחון) או טימין או רוזמרין
  • 3 שיני שום חתוכות לרצועות
  • מלח ופלפל על-פי הטעם
  • שמן זית

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. פורסים לרצועות את הירקות עד ל 3/4 מגובהם (כדי שישארו שלמים ולא יתפרקו), ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

3. מכניסים שום לסירוגין בין הרצועות, מזליפים שמן זית ומפזרים מלח, פלפל שחור ועלי זעתר טריים.

4. מכניסים לתנור ל-40-45 דקות (תלוי בסוג הירקות שבחרתם).

5. ההגשה: אפשר להוסיף לצד הירקות איולי שום טבעוני, פסטו, יוגורט קשיו או רוטב הולנדז, או פשוט לאכול אותם כך.

אבי ז'אן לוי הוא בעל הבלוג אומנות בטבעונות