בורגר שעועית שחורה מטוגנת במים
מתכון להכנה על הפלנצ'ה מאת פיליס גלזר
- כדאי לדעת: עשיר בחלבון, עתיר סיבים תזונתיים, דל שומן
- ערכים תזונתיים למנה: 170 קלוריות, 20 גרם פחמימות, 8 גרם חלבון, 4 גרם שומן
החומרים ל־12 יחידות
- 2+1 כפות שמן קוקוס או זית, מחולקות
- 1 בצל קצוץ גס
- 5 שיני שום פרוסות דק
- 1 פלפל אדום, קצוץ
- 4 כוסות שעועית שחורה, מבושלת (הוראות הכנה בסעיף 1)
- 2 כפות פשתן (רצוי זהוב, טחון)
- 6 כפות מים רותחים
- ½ 1 כפיות מלח
- ¼ 1 כפיות כמון טחון
- 1 כפית פתיתי פלפל אדום חריף (כמו לפיצה) או פלפל אדום או ירוק קטן, קצוץ דק
- 1/4 כוס בזיליקום או פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 כוס קמח כוסמין או קמח 70% מלא או יותר, לפני הצורך
- סלסה כוסברה ושומשום (מתכון בהמשך)
אופן ההכנה
1. להכנת השעועית: משרים את השעועית השחורה במים למשך הלילה, או מרתיחים 3 דקות במים, מכסים ומעמידים לשעה. מסננים, מעבירים לסיר ומכסים במים כ־5 ס"מ מעל השעועית. מביאים לרתיחה ומבשלים 45 דקות. יתקבלו 4 כוסות שעועית שחורה מבושלת.
2. מטגנים במחבת כבדה בצל (ללא שמן) תוך כדי ערבוב. כשעל המחבת נוצרים כתמים חומים, מוסיפים כף או שתיים מים, מקלפים את הכתמים ומערבבים עם הבצל. ממשיכים כך כ־10דקות, עד שהבצל משחים. מוסיפים את השום והפלפל, מערבבים ומוסיפים 1 כף שמן.
3. מערבבים בכלי קטן את הפשתן הטחון עם המים. טוחנים 2 כוסות שעועית במעבד מזון עם מחצית הירקות ותערובת הפשתן ושמים בקערה. בעזרת כף עץ מערבבים בעדינות עם הירקות, תבלינים, בזיליקום, 2 כוסות שעועית שחורה שלמה, את יתרת הירקות וקמח הכוסמין. המרקם יהיה בלילה סמיכה. אם היא מימית, אפשר להוסיף עוד קצת קמח. בשלב הזה אפשר לכסות ולקרר את הבלילה. מביאים כמעט לטמפרטורת החדר לפני שמשתמשים.
4. מחממים מחבת כבדה או פלאנצ'ה ויוצקים פנימה את 2 כפות השמן שנותרו. מודדים ½ כוס בלילה בכל פעם ושמים במחבת עם רווח באמצע. משטיחים קלות. מטגנים עד שכל בורגר משחים יפה מלמטה והופכים ומשחימים בצד השני. מגישים חם עם כפית או יותר סלסה כוסברה ושומשום.
טיפים
- כדי לחסוך בשמן מטגנים את הירקות במים ומוסיפים כף שמן בסוף הטיגון. הכמון מוסיף טעם מעושן ומסייע לעיכול.
- הצעה טעימה: סלסה כוסברה ושומשום: מעבדים במעבד מזון 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות רוטב סויה, 1 כפית שמן שומשום כהה, 1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס, 1 עגבנייה בשלה, 1 כף שומשום קלוי לקבלת מרקם של רוטב סמיך. מגישים כף מהסלסה על כל בורגר.
פולנטה חמה עם ראגו פטריות
- כדאי לדעת: ללא גלוטן, דל קלוריות
- ערכים תזונתיים למנה: 136 קלוריות, 18 גרם פחמימות, 4 גרם חלבון, 6 גרם שומן
- 1 כוס חלב אורז או שקדים, לא בטעמים
- 3 כוסות מים
- 3/4 כוס קמח תירס לפולנטה
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור טחון
- 2 כפות שמן זית כתית
- לראגו הפטריות:
- 1 כף שמן זית כתית
- 3 בצלים חתוכים לקוביות
- 500 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
- 2 פטריות פורטובלו פרוסות
- 1 שן שום כתושה
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- 1/2 כוס יין לבן
- 2 ענפי תימין טריים
בראוניז דאבל שוקולד חרובים עם שקדים
- 300 גרם פצפוצי שוקולד חרובים
- 1/2 כוס שמן קוקוס
- 3/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס מחית תפוחי עץ
- 3 כפות מחית שזיפים
- 1 כוס קמח תפוח אדמה, מנופה
- 1/4 כוס אבקת חרובים, מנופה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס שקדים קצוצים
>> לרכישת הספר לחצו כאן