מתכון הפנקייקים שלפניכם הוא מתכון קליל לארוחת ערב לילדים או סתם כי בא להתפנק. תהליך ההבראה פשוט: מחליפים את רכיבי המתכון הקלאסי בקמח מלא ושיבולת שועל על מנת להעשירו בסיבים תזונתיים. שימוש במוצרי חלב דלי שומן הופך את הפנקייק לבריא יותר, מה שלא גרע ולו במעט מטעמו העשיר.

המרכיבים (ל-10 פנקייקים, 120 קלוריות ליחידה)

  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 כוס שיבולת שועל גרוסה
  • 2 ביצים
  • 1 יוגורט 0% (200 מ"ל)
  • 1 כוס חלב 1%
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל הרכיבים בקערה גדולה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

2. מחממים היטב מחבת (טפלון או קרמית).

3. בעזרת מצקת יוצקים מן התערובת למחבת החמה, ומנמיכים לאש בינונית. מחכים כחמש דקות או עד שרואים שהצד שפונה אליכם מתחיל לבעבע, והופכים לעוד מספר דקות עד שהפנקייק שחום משני צדיו.

4. ההגשה: ניתן להגיש עם סירופ מייפל/דבש/ריבה. מי שאוהב שילוב של מתוק ומלוח יכול למרוח מעל גבינה לבנה 5%.

  • נטעחן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים