מאת: מערכת מנטה

עברו לתבלינים

במקום מלח או אבקת מרק, הוסיפו תבלינים ועשבי תיבול טריים או מיובשים: כורכום, פלפל שחור ולבן, כמון, הל, עלי דפנה, זרעי חרדל, ציפורן, בהרט, פטרוזיליה, סלרי, כוסברה, בזיליקום, עירית, אורגנו ועוד. אלו יעשירו את טעם התבשיל ויפתחו את מנעד הטעמים.

תבלינים ועשבי תיבול במקום תועפות מלח. צילום יוסי סליס, סגנון נטשה חיימוביץ'

הוסיפו עשבי תיבול למרק במרקם מחית

כשאתם מכינים מרק ברוקולי,דלעת או בטטה במרקם מחית טחנו אותו עם עשב תיבול טרי. לאחר שתטעמו, תגלו שאתם זקוקים להרבה פחות מלח.

גלו את ירקות השורש

העשירו את הבישול בשורש פטרוזיליה ובשורש סלרי, הניחנים בארומה ועתרי טעמים.

צמצמו כמויות

כשאתם מבשלים לפי מתכון, נסו להפחית מכמויות המלח הרשומות.

בלי רטבים מוכנים

צמצמו את השימוש ברטבים ומטבלים מוכנים העמוסים בנתרן.

העדיפו בשר טרי

לעומת בשר טרי, לבשרים קפואים ומעובדים מוסיפים נתרן, על מנת להאריך את חיי המדף שלהם ולהגדיל את נפח המוצר.

היפטרו מעודפים

כדי להיפטר מעודפי המלח שהבשר המוכשר ספג בתהליך ההכשרה, השרו אותו במשך כשעה במי ברז או הרתיחו אותו למשך כשתי דקות, ואז שפכו את המים.

המליחו בהדרגה

אם אתם בכל זאת מוסיפים מלח במהלך הבישול, עשו זאת בהדרגה וטעמו את התבשיל לפני שאתם ממשיכים להמליח.

אל תכסו את הסיר

בשלו כשמכסה הסיר פתוח ככל האפשר והמתינו עם הוספת המלח לסוף הבישול. כך הנוזלים יתאדו הטעמים יתערבבו, יהיו מרוכזים יותר, ואתם ותזדקקו לפחות מלח.

** יעוץ מקצועי: ד"ר רני פולק, מחבר הספר "ליהנות מאוכל בריא" בהוצאת פן וידיעות ספרים