רויטל גל
צילומים: דן לב

אז מה יש לנו כאן? חליטות מחזקות וטעימות (צילום: דן לב)

ביום שישי שעבר כבר ב-9:30 בבוקר ניצבו מרבית הדוכנים במתחם התחנה. אחרוני בעלי הדוכנים כבר הגיעו, השוק התחיל להתמלא אדם וריחות החלו לעלות מדוכני האוכל המוכן. בסיור בין הדוכנים בלט במיוחד היחס האישי של בעלי הדוכנים לבאים: הסבר על מרכיבי האוכל, שאלות בנוגע לרגישויות העור של לקוחות, פירוט פעילות של כל מוצר, בכל דוכן עמדה אישיות סובלנית שהסבירה את אג'נדת הבריאות של הדוכן.

השוק כבר שקק חיים, ובכל זאת נשמרה תחושה של אינטמיות במתחם. שלב הטעימות התחיל ובעל דוכן השייקים רקח לי שייק משובח במיוחד עם סלרי, תפוח, תרד וענבים. גם הקציצות בדוכן ההמבורגר, שאמנם הזכירו בטעמם ובמרקמם קציצה ולא המבורגר, היו טעימות מאוד, ואם היה צריך להמליץ על קינוח - גלידה טבעונית בטעם דלעת היא חוויה מרעננת לפה, שגם מספקת חווית צפייה מעניינת בתהליך ההכנה של הגלידה שנעשית במקום: בוחרים בלילה, אותה שופך בעל הדוכן על פלטה קרה (מינוס 36 מעלות) ובאמצעות שני שפכטלים הוא מערבל את הבלילה עד שהיא הופכת לגליל גלידה.

פירות אקזוטיים לארוחת שישי (צילום: דן לב)

מתכוונים להגיע מחר למנטה מרקט? הנה הצעה לשישי בריא וכיפי במיוחד:

טיול רגלי: מתחילים את הבוקר בטיול בנווה צדק, השכונה היהודית הראשונה שנבנתה מחוץ לחומות יפו, עשירה באתרים ובסיפורים מרתקים: בית רוקח, בית הרב קוק, בית ש"י עגנון, סוזן דלל - כל אלה ועוד מסתתרים בסמטאות הקסומות של נווה צדק (יש גם סיורים מודרכים בתיאום מראש). אורכו הממוצע של הסיור הוא כשני קילומטרים וההליכה בו פשוטה, ללא עליות וללא מדרגות. פנו לסיור כשעתיים וסיימו אותו בפאתי השכונה, שם נמצא מתחם התחנה המחודש המשקיף אל הים.

התרעננות במנטה מרקט: הפסקת אנרגיה. אנחנו תמיד ממליצים על שתיית מים, אבל אם בכל זאת בא לכם להתפנק, אפשר לנסות אחד מהמיצים הטבעיים שמציע דוכן המיצים: שייק עם סלרי, תפוח, תרד וענבים, מיץ סלק או לימונדה. ואולי בכלל בא לכם לנשנש פירות? דוכן תאילנדי מציע כוס גדולה גדושה בפירות אקזוטיים חתוכים: פטאיה, ביצי דרקון, פפאיה, אננס.

זמן לטיפול: במתחם קמפוס ברושים בשוק מחכים לכם מגוון אבחונים וטיפולים אלטרנטיביים בחינם (15-20 דקות) שניתנים על ידי בוגרי הקמפוס: שיאצו, רפלקסולוגיה, טווינה, אבחון נטורופטי ועוד.

סדנאות: בשעה 13:00 מתקיימת סדנה של קמפוס ברושים, בכל פעם בנושא אחר, החל משיטות אבחון ורפלקסולוגיה וכלה בצ'י קונג ובפרחי באך. בנוסף, לאורך כל היום מועברות סדנאות (30-60 דקות) מטעם עמותת הטבעונים ויגן פרנדלי: הכנת ממרחי גורמה טבעוניים, מה טבעונים אוכלים לארוחת בוקר, דפוסי תזונה בריאה ועוד.

אוכלים צהריים בשוק: הנה כמה טעימות מדוכני האוכל המוכן לארוחת צהריים: אנג'ירה אתיופית טבעונית עם תבשילים, קציצות גזר וטופו, המבורגר טבעוני מעדשים וחומוס, פלפל ממולא באורז מלא ואגוזים, קיש תרד עם מנגולד, קונפטי שום ושומשום, מרק פלפלים קלויים פקנטי ועוד. אם אין לכם חשק לבשל בערב, זו הזדמנות לקנות משהו טעים (ובריא) לארוחת שישי.

עושים שוק: בין עמדות האוכל מסתתרים דוכנים עם שלל מוצרים, ביניהם דוכן למוצרי קוסמטיקה טבעית שבו גם רוקחים מוצר בהתאמה אישית לפי רגישות העור של הלקוח; דוכן של מוצרים מצמח המורינגה (החל בג'ל לשימוש חיצוני וכלה באבקה לתיבול הסלט); חליטות תה בטעמים משוגעים (אגס עם תפוח וג'ינג'ר וגם מלון עם הדרים); גבינות מוצרלה, פרמז'ן, פלפלים וגבינה חצי קשה - כולן טבעוניות; קרקרים פרוביוטיים; עוגת דלעת טבעונית, והיד עוד נטויה.

כדי שיישאר טעם מתוק: במנטה מרקט תמצאו גלידה טבעונית על בסיס סורבה (80% פרי) או סויה שיכינו לכם במקום, רק תבחרו את הטעם (דלעת, שוקולד, חלבה, וניל, פירות יער, מנגו, פסיפלורה, בננה, תמר - הטעמים משתנים בכל שבוע).

מנטה מרקט פועל בכל יום שישי (למעט ימים גשומים) בין 9:00-15:00. בואו לפגוש אותנו!

בואו, תטעמו משהו טעים! דוכן של ממרחים טבעוניים (צילום: דן לב)