המרכיבים

  • תבנית מרובעת ‭20X20‬ ס"מ

  • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • ‭1/2‬ כוס דבש
  • ‭1/2‬ כוס טחינה גולמית
  • 1 שקית (10 גרם)סוכר וניל
  • 7 כוסות (200 גרם) פצפוצי אורז טבעיים

אפשרות לגיוון (אחת או יותר)

  • 2 כפות שומשום
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • ‭1/2‬ כוס קוקוס טחון

ההכנה

1. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. שמים בסיר רחב את הסוכר, החמאה, הדבש, הטחינה וסוכר הווניל. מחממים כ־3 דקות על להבה בינונית תוך ערבוב בכף עץ, עד שהכל נמס ומתקבלת עיסה אחידה. מסירים בזהירות מהכיריים.

3. מוסיפים לסיר את פצפוצי האורז ואת התוספות שרוצים ומערבבים עד שכל הפצפוצים מכוסים בעיסה. יוצקים לתבנית ומיישרים בעזרת כף. פורשים נייר אפייה על העיסה ומהדקים היטב בעזרת תחתית של כוס (ואפשר גם בידיים, אם זה לא חם מדי). ‬

4. מסירים את נייר האפייה העליון, עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לפחות שעה, עד שהכל מתקשה. מוציאים, חותכים לריבועים או לפסים ומגישים.

  • משך הכנה:10 דקות + שעה במקרר.
  • איך שומרים: עד שבועיים במקרר, או עד 4 ימים בטמפרטורת החדר .

>> עוד מתכונים במדור מתוק ולא מושחת