שלוש עוגות עם תחליף סוכר סוכרלוז, כשכל אחת קולעת לטעם אהוב אחר: הראשונה עם עוגה רכה וקלה מגזר, השניה משוקולד והשלישית תמשוך את אוהבי ריבת החלב.

המתכונים של קרין גורן, באדיבות חברת "סוגת".

עוגת גזר רכה

גם אינכם חובבי גזר גדולים, העוגה הזו מומלצת במיוחד. המתיקות הטבעית של רסק התפוחים והגזר משלימה את זו של תחליפי הסוכר והדבש, והתבלינים מוסיפים לעוגה ריח נהדר שממלא את הבית בזמן האפייה.

  • סוד מתוק: הכי משתלם ובריא לגרר גזרים טריים, ממש לפני הכנת העוגה. אם לא מתחשק לכם לעבוד ידנית עם הפומפייה, אתם מוזמנים להשתמש בגפרורי גזר מגורר בשקיות (להשיג במקרר הירקות בסופר).

המרכיבים (לשתי תבניות אינגליש קייק)

  • 3 ביצים
  • 1 כוס אבקת סוכרלוז
  • 2 כפות תחליף דבש או סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
  • 3/4 כוס שמן (180 מ"ל)
  • 3/4 כוס רסק תפוחי עץ ללא סוכר
  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון+1/2 כפית זנגביל+1/4 כפית מוסקט
  • 2 כוסות גזר מגורר (3 גזרים גדולים)
  • 1 כוס אגוזי מלך שבורים

ההכנה

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכרלוז ותחליף הדבש במהירות גבוהה למשך עשר דקות, לתערובת בהירה ותפוחה מאוד במרקם של מוס.

3. מוסיפים את השמן במזיגה איטית תוך הקצפה.

4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את רסק תפוחי העץ. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והתבלינים ומקציפים לאט לאיחוד. מערבבים פנימה עם לקקן את הגזר.

5. משמנים את התבניות. יוצקים את הבלילה לתבניות, מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים,ואופים כ-30 דקות עד שהעוגות סדוקות וספוגיות למגע.

________________________________________________________________________________________

עוגת שוקולד חמה אישית למיקרוגל

אלו עוגות שוקולד אישיות שמכינים תוך פחות מחמש דקות (כולל זמן האפייה והכנת הרוטב). תנו להן חמש דקות נוספות עם האורחים - ותקבלו שוב ספלים ריקים.

  • סוד מתוק: תחליף דבש ללא סוכר וסילאן טבעי (בשונה מהמוצרים הנפוצים, שמכילים גם תוספת סוכר) יכולים להתחלף ביניהם באפייה. הבחירה תלויה בהעדפה שלכם: לתחליף הדבש טעם עדין יותר (מזכיר סוכריות דבש קלאסיות) וצבע בהיר. לסילאן הטבעי טעם מתובל, ריח חזק וצבע כהה, שמורגשים במאפה. למעשה, הוא דומיננטי אפילו יותר מסילאן עם תוספת בסוכר- לכן רצוי לטעום אותו מראש ולוודא שמתחברים לאופי המיוחד שלו.

המרכיבים (ל-3 עוגות בספלי קפה שמתאימים למיקרוגל)

לעוגות:

  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן (30 מ"ל)
  • 1/2 כוס אבקת סוכרלוז
  • 2 כפות קקאו (20 גרם)
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
  • 3 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר, או תחליף דבש ללא תוספת סוכר
  • 1/4 כוס קמח (40 גרם)
  • 1/4 כפית אבקת אפייה

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
  • 1 כפית סילאן טבעי ללא תוספת סוכר או תחליף דבש ללא תוספת סוכר
  • 50 גרם שוקולד מריר ללא תוספת סוכר

ההכנה

1. בקערה טורפים את הביצה, השמן, הסוכרלוז, קקאו, שמנת מתוקה והסילאן לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים במטרפה עד לקבלת תערובת חלקה (היא תהיה דלילה יחסית, וזה בסדר).

2. ממלאים בתערובת את ספלי הקפה עד 1/3 גובה (אל תתפתו למלא יותר, כי העוגות יגלשו החוצה).

3. שמים בספל גבוה נפרד את השמנת המתוקה, הסילאן והשוקולד המריר (התערובת רותחת ועולה במיקרו, ולכן חשוב להשתמש בספל גדול). מניחים את ספלי העוגה וספל הרוטב במיקרוגל ומפעילים בעוצמה מקסימלית למשך דקה בדיוק. העוגה מוכנה כשהיא תפוחה, רכה ויציבה למגע (בודקים ואם צריך מפעילים עוד 15-10 שניות, עד שמוכן).

4. מוציאים מהמיקרוגל את כל הכוסות (בזהירות, הכוסות חמות). מערבבים את רוטב השוקולד בכפית לקבלת רוטב חלק. מוזגים כף או שתיים מהרוטב על כל עוגה, ומגישים מיד.

________________________________________________________________________________________________

עוגת ריבת חלב ושוקולד לבן

עוגה רכה, מתוקה ונימוחה, עם ריבת חלב ושוקולד לבן ללא תוספת סוכר. את שניהם אפשר להשיג בעיקר בחנויות טבע גדולות (ולא בכל סופר), אבל תאמינו לי ששווה להתאמץ.

  • סוד מתוק: בוודאי תבחינו שהעוגות המתקבלות לא גבוהות במיוחד בגרסה ללא תוספת סוכר. אם אתם מעדיפים, אתם מוזמנים להכין במקום שתי עוגות בתבניות אינגליש קייק, עוגה אחת גבוהה ועוד שלושה-ארבעה מאפינס מיתרת התערובת.

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק)

לעוגה:

  • 2/3 כוס שמנת מתוקה (160 מ"ל)
  • 1/3 כוס חלב (80 מ"ל)
  • 1 כוס אבקת סוכרלוז
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן (120 מ"ל)
  • 1/2 כוס ריבת חלב ללא תוספת סוכר
  • 2 כוסות קמח תופח (280 גרם)
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם שוקולד לבן ללא תוספת סוכר, קצוץ גס

לציפוי:

  • 1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
  • 150 גרם שוקולד לבן ללא תוספת סוכר
  • 1/3 כוס ריבת חלב ללא תוספת סוכר

לקישוט:

  • מעט שוקולד לבן ללא תוספת סוכר, מומס

ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. בקערה גדולה טורפים את השמנת המתוקה, החלב, הסוכרלוז, הביצים, השמן וריבת החלב (אם ריבת החלב נוקשה מחממים אותה קודם כמה שניות במיקרוגל לריכוך).

3. מוסיפים את הקמח התופח והמלח וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה שברי שוקולד לבן.

4. מוזגים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגות שחומות וספוגיות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים מעט, ובינתיים מכינים את הציפוי.

5. הציפוי: מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים ריבת חלב ומערבבים עד שהיא נמסה והרוטב אחיד. מצננים לטמפרטורת החדר (הציפוי יסמיך במהלך הקירור).

6. מחלצים את העוגות הפושרות מהתבניות והופכים על צלחות הגשה (לפני הציפוי מומלץ לרפד את הצלחת בפסי נייר אפייה, כדי להגן מהטפטופים- ולשלוף את הנייר אחרי שהציפוי מתייצב).

7. יוצקים את הציפוי על העוגות (הכי יפה למזוג אותו רק מלמעלה ולתת לו לזלוג לצדדים).

8.הקישוט:שמים את השוקולד הלבן המומס בשקית זילוף קטנה (או שקית סנדביצ'ים עבה שגוזרים לה את השפיץ). מזלפים פסים דקים על כל עוגה (תנועות מהירות הלוך ושוב, תוך כדי לחיצה קלה על שקית הזילוף). מניחים לציפוי להתייצב מעט לפני שפורסים ומגישים. שומרים במקרר ומגישים בטמפ' החדר (או מחוממת כמה שניות במיקרוגל).