מאת: יפה שיר-רז

סקרים בינלאומיים מהשנים האחרונות מצביעים על כך שטיפולים זעיר פולשניים, ובעיקר הזרקות בוטוקס ומילויים לקמטים בעור הפנים, צועדים כיום בראש רשימות הפרוצדורות האסתטיות־פלסטיות. כך, לדוגמה, על פי סקר של האקדמיה האמריקנית לניתוחים פלסטיים ושחזוריים (AAFPRS ), ב־2012 היוו הזרקות הבוטוקס והמילויים שני שליש מכל הפרוצדורות האסתטיות־פלסטיות, כששלושת אזורי הפנים הפופולריים ביותר להזרקה היו המצח (42%), הלחיים (35%) והשפתיים (35%).
אם גם אתם מתכננים להזריק בקרוב בוטוקס או חומרי מילוי לקמטים, כדאי שתדעו שבאמצעים פשוטים אפשר לצמצם את הסיכון לתופעות לוואי ולשפר את תוצאות ההזרקה.

מתכננת להזריק? לאחר ההזרקה הימנעי מלעיסת מסטיק או תפוח (צילום: שאטרסטוק)

ד"ר אינס ורנר, מומחית לרפואת עור, מציעה כמה טיפים שיעזרו להבטיח תוצאות מיטביות:
1. חודש לפני ההזרקה הקפידו למרוח על העור קרם לחות: מעבר לעובדה שרמת לחות גבוהה בעור משפרת את מראה ומרקם העור, מתברר שגם תוצאות ההזרקה תלויות במידה רבה ברמת הלחות. ככל שהיא גבוהה יותר, כך התוצאות יהיו טובות יותר. לכן, אם לא הקפדתם להשתמש בקרם לחות קודם לכן, כדאי שתתחילו לעשות זאת לפחות חודש לפני ההזרקה, ועשו זאת פעמיים ביום.
2. הימנעו מתנועות מימיקה מרובות בפנים לאחר ההזרקה: תנועות מרובות עלולות לגרום להזזת הבוטוקס או חומר המילוי וליציאתו מאתר ההזרקה, ובכך לגרום להפחתת יעילות הטיפול. יציאה של הבוטוקס מאזור ההזרקה עלולה גם להשפיע על שרירים סמוכים, וכתוצאה מכך לגרום לתופעות לוואי לא רצויות - למשל, נפילה זמנית של הגבה או העפעף העליון. לכן במהלך 4-6 השעות הראשונות לאחר ההזרקה מומלץ להימנע מתנועות מרובות בפנים וכן מלעיסה ממושכת או כזו המצריכה תנועות מרובות, כמו לעיסת תפוח או מסטיק.
3. הימנעו משפשוף אזור ההזרקה: שפשוף או עיסוי עלולים אף הם לגרום לתזוזה של הבוטוקס או חומר המילוי ולפיזורו מעבר לאתר ההזרקה לאזורים לא רצויים, וליצור תופעות לא רצויות. הקפידו להימנע משפשוף האזור במשך ארבע שעות לפחות לאחר הטיפול.
4. שמרו על היגיינת ידיים: לאחר ההזרקה, הקפידו לשטוף ידיים לפני שאתם נוגעים בפנים, ורצוי להימנע ככל האפשר ממגע באזור ההזרקה. זאת, כדי למנוע סיכון להתפתחות זיהום באזור.
5. מדללים את הדם? התייעצו עם הרופא המטפל שלכם לגבי שימוש במדללי דם לפני ההזרקה. אם אתם נוטלים מדללי דם כגון אספירין לטיפול בבעיית קרישה, מומלץ להפסיק את הטיפול כעשרה ימים לפני ההזרקה. זאת, על מנת להימנע משטפי דם וסימנים כחולים באתר ההזרקה. עם זאת, חשוב להיוועץ ברופא לפני שמפסיקים את התרופות, במיוחד אם התרופה ניתנת לטיפול בבעיה קיימת ולא למניעה בלבד.
סרטון הווידיאו באדיבות Kesem הפקת וידיאו שיווקי