מאת: עינת מזור
לכל אחד יש מתכון מנצח לחגים, ועבורי זה המתכון המשפחתי לאוזני המן. זהו מתכון טעים ופשוט להכנה, וילדיי עוזרים בהכנתו בהנאה רבה. כשמגיעים למלית, יש אינסוף אפשרויות ליצירתיות: אפשר למלא אוזני המן בריבות ובקונפיטורות שונות, בממרח שוקולד אגוזים או בממרח תמרים ופרג. המליות שלפניכם קלות מאוד להכנה ומפתיעות בטעמן. אני ממליצה להכין אותן כמה שעות (או לילה) לפני אפיית אוזני ההמן ולשמור בצנצנת במקרר. כך המלית תתייצב ותהיה קלה לשימוש. נשאר לכם בצק מיותר? עטפו אותו בניילון נצמד ומעליו נייר אלומיניום. אפשר לשמור אותו כחודש במקפיא וכשבוע במקרר.

אוזני המן ללא גלוטן

החומרים ל־40 יחידות:

½ 2 כוסות קמח קונדיטור, מנופה

1 כוס קורנפלור או עמילן תפוח אדמה, מנופה

½ כוס קמח סורוגום (קמח דורה לבנה)

1 כפית קסנטאן גם

1/8 כפית מלח

3 ביצים גדולות (L )

1 חלמון

1 כוס סוכר

1 כוס שמן צימחי

1 כף חומץ

1 כף תמצית וניל

3-4 כפות מים קרים

להברשה: ביצה טרופה

לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמחים לקערה בינונית ומוסיפים קסנטן גם ומלח. בקערה גדולה נוספת מערבבים את הביצים, חלמון, סוכר, שמן, חומץ 3 כפות מים קרים ותמצית וניל.

2. מוסיפים בהדרגה את תערובת הנוזלים לתערובת הקמחים, ומערבבים עד להיווצרות הבצק (אם הבצק מעט פירורי, הוסיפו עוד כף מים). מחלקים לשתי דיסקות שטוחות, עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה.

3. מניחים נייר אפייה על גבי תבנית אפייה ומחממים את התנור ל־175 מעלות. מרדדים דיסקה אחת בין שני ניירות אפייה (את הדיסקה השנייה משאירים במקרר עד לשימוש) לעובי של כ־1/4 ס"מ, וקורצים עיגולים בחותכן עוגיות או בכוס בקוטר של 6 ס"מ.

4. מניחים כפית מלית (ראו מתכונים נפרדים) במרכז העיגול ויוצרים אוזן המן על ידי קיפול שולי העיגול פנימה, ליצירת משולש. סוגרים היטב את שולי האוזן, מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים כ 20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. מצננים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר מעל.

ערכים תזונתיים ליחידה, ללא מילוי: 113 קלוריות, 18 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 1 גרם שומן

אפשר להפתיע איתן בכל פעם מחדש. אוזני המן ללא גלוטן עם מליות שונות (צילום: יוסי סליס, סטיילינג: נטשה חיימוביץ')

1. מלית ערמונים

החומרים ל־¾ כוס:
½ כוס ‭105)‬ גרם) ערמונים שלמים, קלופים
2 כפות פקאנים קלויים מיץ סחוט מ־½ תפוז
1 כף גרידת תפוז
אופן ההכנה:
טוחנים את החומרים בבלנדר לקבלת מחית ושומרים במקרר עד לשימוש. אם המחית נוזלית מדי, אפשר להוסיף פירורי אגוזים.
ערכים תזונתיים לכפית: 24 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 0 גרם חלבון, 1 גרם שומן

2. מלית משמשים ואפרסקים

החומרים ל־¾ כוס:
½ כוס משמשים מיובשים
2 כפות שקדים קלויים במחבת ללא שמן
½ כפית קינמון
מיץ מ־½ תפוז
2 כפות קונפיטורת אפרסקים או תפוזים
אופן ההכנה:
טוחנים את החומרים בבלנדר לקבלת מחית ושומרים במקרר עד לשימוש.
ערכים תזונתיים לכפית מלית: 25 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 0 גרם חלבון, 1 גרם שומן

3. מלית חלבה וסילאן

החומרים ל־¾ כוס:
150 גרם חלבה 2 כפות סילאן 1 כף טחינה מלאה 2 כפיות מיץ לימון
אופן ההכנה:
טוחנים את החומרים בבלנדר לקבלת מחית ושומרים במקרר עד לשימוש.
ערכים תזונתיים לכפית מלית: 66 קלוריות, 7 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 4 גרם שומן