כולנו יודעים: חלק מהעניין בתחפושות הוא ההזדמנות להגשים שאיפות סמויות, כאלה שאנחנו דוחקים לפינה בדרך כלל. התחפושות שלפניכם יעזרו לכם להגשים שאיפות מסוג מסוים: שהילדים סוף סוף יסכימו לאכול את אותו משהו שהם מסרבים לו כל השנה - ביצים, עוף או ירקות, למשל. כמובן שאפשר וכדאי לאמץ את הצעות ההגשה שלפניכם גם לאירוח יצירתי או לטובת שדרוגים תזונתיים: שומרים כשרות ותמיד קינאתם בקבאב היווני המוגש ברוטב יוגורט? הנה קציצה צמחונית בטעם של בשר, שתעשה בדיוק את אותה עבודה. פורים שמח!

חביתה

מה נראה ומריח כמו פיצה?  (צילום: כפיר חרבי, סגנון: קרן ברק)
מה נראה ומריח כמו פיצה? (צילום: כפיר חרבי, סגנון: קרן ברק)

שיטה להפוך כל חביתה למעוררת תיאבון. ארוחה מולטי־ישראלית בגרסה איטלקית וסקסית, שאף ילד (או מבוגר) לא יסרב להשתתף בה.

המרכיבים (4 מנות)

  • 4 ביצים, מופרדות
  • ‭1/3‬ כוס חלב
  • ‭1/3‬ כוס גבינה מגוררת )תום או פטה, למשל(
  • מלח, פלפל שחור, אורגנו יבש
  • 4 כפות שמן זית
  • 4־6 פרוסות דקות של עגבנייה
  • 4־6 פרוסות גבינת מוצרלה 4־6 עלי בזיליקום

ההכנה

‭.1‬ שמים בקערה את החלמונים, החלב, הגבינה, המלח, הפלפל ואורגנו ומערבבים לבלילה אחידה.

‭.2‬ שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים לקצף גבוה ויציב. מעבירים את הקצף לבלילת החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

‭.3‬ מחממים את שמן הזית במחבת (רצוי מחבת שיש לה מכסה‭.(‬ יוצקים את בלילת הביצים וממתינים כ־2 דקות, עד ששולי החביתה מזהיבים. הופכים את החביתה וכעבור דקה מכבים את הלהבה, אבל לא מזיזים את המחבת ממקומה. מסדרים בזהירות על החביתה את פרוסות העגבנייה, המוצרלה והבזיליקום. מכסים במכסה (או בצלחת גדולה) וממתינים כ־3 דקות, עד שהמוצרלה מתרככת. מגישים מיד.

____________________________________________________________________________________________________________

קציצות קמח חומוס

 איזו קציצה קופצת מהמחבת? (צילום: כפיר חרבי, סגנון: קרן ברק)
איזו קציצה קופצת מהמחבת? (צילום: כפיר חרבי, סגנון: קרן ברק)

מה קורה כשהקציצה נראית כמו בשר, טעמה כשל בשר, אבל היא עשויה מירקות ומקמח חומוס? מקבלים מנה מזינה מאוד - קמח חומוס עשיר בחלבון איכותי ובהרבה ברזל - שמספקת קטנים וגדולים כאחד. אגב, זוהי גם ההזדמנות של שומרי הכשרות להתנסות במנהג היווני המפתה: לטבול קציצה ברוטב יוגורט.

המרכיבים (כ-18 יחידות)

  • 2 בצלים, קלופים
  • 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף
  • 1 זוקיני
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • ‭1/8‬ כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: מלח, פלפל שחור, פפריקה, צ'ילי, כמון 1 כוס קמח חומוס (להשיג בחנויות טבע)
  • 1 כף פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • לציפוי: 1 כוס שומשום
  • לטיגון: שמן זית

ההכנה

‭.1‬ מגררים על פומפייה גסה (מומלץ לא במעבדבמעבד מזון כדי שהירקות לא יהפכו לעיסה) את הבצלים, תפוח האדמה והזוקיני ומעבירים לקערה. מוסיפים את השום ואת התבלינים ומערבבים. מוסיפים גם את קמח החומוס והפטרוזיליה ומערבבים היטב. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.

2. ‬ מפזרים את השומשום בצלחת שטוחה. צרים מהעיסה קציצות בקוטר כ־‭4 1/2‬ ס"מ ומצפים אותן בשומשום.

3.‬ מחממים מעט שמן זית במחבת. מטגנים את הקציצות משני צידיהן, עד הזהבה. מעבירים ללצלחת מרופדת בנייר סופג. מי שרוצה להימנע מטיגמטיגון יכול למשוח את הקציצות במעט שמן זית ולאפוולאפות בתנור בחום בינוני, עד הזהבה. מגישים מיד, מומלץ עם רוטב יוגורט (להלן) ‬

רוטב יוגורט

מערבבים בצנצנת 1 כף שמיר קצוץ, 1 כף פטרוזיליה קצוצה, 1 כף נענע קצוצה, 1 כף שמן זית, 2 שיני שום קלופות וכתושות, מלח, פלפל ו־‭1/2‬ כוס יוגורט עזים נוזלי, סוגרים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועד יום‭.(

_______________________________________________________________________________________________________

סלט ירקות

מה מלופף ואלגנטי ולא טורטייה? (צילום: כפיר חרבי, סגנון: קרן ברק)
מה מלופף ואלגנטי ולא טורטייה? (צילום: כפיר חרבי, סגנון: קרן ברק)

אטרקציה פשוטה לילדים שלא אוהבים סלט וגם פתרון נפלא לאירועי מבוגרים: ניסיתם פעם לאחוז כוס קוקטייל ביד אחת ולאכול סלט בידביד השנייה? הנה הפתרון שלנו לאכילת חסה באופןבאופן מנומס ואפילו אלגנטי.

  • טיפ: מומלץ להצטייד בכמה עלי חסה נוספים.נוספים. אם הגליל אינו מהודק מספיק, עטפו אותו בעלה חסה נוסף.

המרכיבים (8‬ יחידות)

לסלט

  • 4 עלי חסה ערבית, או חסה משי
  • 1 מלפפון, חתוך למקלות
  • ‭1/4‬ פלפל אדום, חתוך למקלות
  • ‭1/4‬ כוס נבטי חמנייה
  • לקשירה: 8 גבעולי עירית ארוכים
  • אפשרות: 8 קסמי עץ ‭8 +‬ זיתים, מגולענים

לרוטב

  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • ‭1/2‬ כפית סוכר
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית

ההכנה

‭.1‬ הסלט: גוזרים במספריים את עלי החסה, משני צידיו של הסיב הבהיר העובר לאורך העלים, כך שיתקבלו שני עלים ארוכים.

2.‬ מניחים לרוחב העלה, קרוב לקצהו התחתון, שמינית מכמות המלפפון, הפלפל והנבטים. מורחים על הירקות ועל פנים העלה ככפית מהרוטב. מגלגלים את העלה מעל הירקות, וממשיכים לגלגל לגליל מהודק. ‭

3. קושרים סביב כל גליל גבעול עירית (בקשר מוט או אחר)‬ אם רוצים, נועצים קיסם בכל זית ונועצים את הקיסם במרכז הגליל.

4.‬ הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים היטב. מגישים מיד.

______________________________________________________________________________________________________

מעדן אבוקדו

 מה נראה כמו מוס שוקולד וטעים כמו מעדן חלב (צילום: כפיר חרבי, סגנון: קרן ברק)
מה נראה כמו מוס שוקולד וטעים כמו מעדן חלב (צילום: כפיר חרבי, סגנון: קרן ברק)

הטרנד החם של הבישול הנא אצלכם במטבח: קינוח שוקולד שמבוסס על אבוקדו. זה אולי נשמע מוזר ואפילו מרתיע, אבל אנחנו ממליצים - נסו ותופתעו. שני טיפים חשובים:

  • חשוב להשתמש באבוקדו בשלים מאוד – גם כדי להגיע למרקם רך של מוס, וגם כדי להימנע מטעב מי לוואי של אבוקדו לא בשל.
  • אפשר להכין את הקינוח ללא שמן קוקוס, אך הוא מעניק למנה ברק מפתה ומסייע בטשטוש הטעם המקורי של האבוקדו. אבוקדו מכיל שומן צמחי בריא ומפחית כולסטרול רע, ושמן הקוקוס מסייע לחילוף חומרים. כך הופכים מנה שרוויה בדרך כלל בשומן ובקלוריות למועילה וטעימה כאחת.

המרכיבים (8 יחידות)

  • ‭1/2‬ כוס (50 גרם) אבקת קקאו
  • ‭1/4‬ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 2 אבוקדו בשלים מאוד, קלופים ומגולענים
  • 3־4 כפות גדושות דבש
  • 1 כפית תמצית וניל
  • אפשרות: 1 כף שמן קוקוס (להשיג בחנויות טבע)
  • אפשרות להגשה: שוקולד מגורר או אבקת קקאו

ההכנה

‭.1‬ שמים בקערה את אבקת הקקאו ומיץ התפוזים ומערבבים. מעבירים לקערת מעבד המזון, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים לקבלת קרם חלק. מעבירים לכלי אטום ומאחסנים במקרר לפחות במשך שעתיים (ועד יומיים)‬, עד שהמעדן קר מאוד.

2. ‬ אם רוצים, מקשטים במעט שוקולד מגורר או באבקת קקאו ומגישים.

_______________________________________________________________________________________

טורטייה עוף

  (צילום: כפיר חרבי, סגנון: קרן ברק)

השף איתמר דוידוב, הבעלים של "טרז פזוס‭,"‬ נתן לי את המתכון הזה. מצא חן בעיניי השימוש בשאריות עוף, שכן להשליך שאריות בשר זה לא רק בזבוז אלא גם מעשה מאוד לא אקולוגי. מומלץ להגיש את הטורטיות לצד ממרח אבוקדו: אבוקדו בשל מעוך, עם מיץ לימון ומלח ואפשר להוסיף קוביות קטנטנות של עגבניה או של פלפל חריף‭

המרכיבים (8‬ יחידות)

  • 8 טורטיות מוקפאות
  • ‭1/3‬ כוס קמח
  • 4־5 כפות מים
  • 1 כוס עוף צלוי קצוץ (מומלץ להשתמש בשאריות)
  • לשימון: 2 כפות שמן זית

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות).

2. מערבבים בקערה את הקמח והמים, עד שמתקבל מרקם דביק.

3. מניחים במרכז כל טורטייה 2-3 כפות עוף קצוץ, ומקפלים את שוליה לצורת אוזן המן. "מדביקים" את שולי האוזניים זה לזה בעזרת בלילת הקמח. אופים כ-5 דקות, עד שהטורטייה מזהיבה קלות. מגישים מיד, מומלץ לצד קרם אבוקדו.

  • כלים וליצנים: שוקה, רמב"ם 7 ת"א, שינקין 2 גבעתיים, ‬קישוטי נייר: נעמה מגשימת מתנות,‬ קופסאת קרטון וסרטי מתנה: מור פק, בן דוד ‭,5‬ א.ת ישן ראשל"צ, טל' 1800362122