זה אולי נראה כמו לחם, אבל מדובר במאפה מתוק מספיק כדי להיות תחליף משביע ובריא יותר לעוגה. אפשר לגוון לפי הטעם בסוגי התבלינים, האגוזים והגרעינים.

החומרים (ל-20 פרוסות, 85 קלוריות לפרוסה)

  • תבנית מוארכת בגודל ‭30X10‬ ס"מ

  • 1 כוס (120 גרם) קמח מלא
  • ‭3/4‬ כוס (105 גרם) קמח רגיל (או, מומלץ, קמח לאפיית לחם)
  • 3 כפיות (15 גרם) אבקת אפייה
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • 70 גרם חמאה
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • אפשרות: מעט מים פושרים
  • 50 גרם אגוזים קצוצים (אפשר לערבב עם גרעינים שונים)
  • ‭1/2‬ כפית קינמון טחון
  • ‭1/2‬ כפית תבלינים (למשל: ג'ינג'ר טחון, אגוז מוסקט מגורר, ציפורן טחונה – או תערובת שלהם. לחלופין, אפשר להשתמש ב־1 כפית תערובת "חוויאג' לקפה)
  • 1 כף צימוקים כהים, רצוי אורגניים

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. שמים בקערה את הקמח המלא, הקמח הרגיל (או קמח הלחם)‬ אבקת האפייה והמלח ומערבבים.

3.שמים בקערת מעבד המזון (או בקערת המערבל בעל וו הלישה) את החמאה, הסילאן ותמצית הווניל ומעבדים למרקם חלק. מוסיפים את הביצים, תוך כדי עיבוד, אחת אחרי השנייה. מוסיפים לסירוגין, בפעמיים-שלוש, את האגוזים ואת תכולת קערת הקמח, ומעבדים (או מערבלים) לאחר כל הוספה. אם הבצק המתקבל יבש מדי, אפשר להוסיף, בהדרגה, מעט מים פושרים. מוסיפים את הקינמון ותערובת התבלינים ומעבדים. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים ידנית.

4. מעבירים את העיסה לתבנית ואופים כשעה, עד שפני המאפה מזהיבים וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מגישים.

  • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית ‭.Ms.C ‬