מנטה
במהלך שמונת ימי החג אנו נתקלים בסופגניות כמעט בכל מקום – בבית, באירועי חנוכה בעבודה ובכל בית קפה ומסעדה (שנדמה שמפיצים את ניחוח הסופגניות המפתה בכוונה) – ברחוב, בקניון ובכל מקום אפשרי. שלא לדבר על כך שבשנים האחרונות הסופגניות הפכו למפגן ראווה של הקונדיטוריה – הן מעוטרות בציפויים ומילויים שונים עם סוגים שונים של סוכריות, שוקולדים ושאר הפתעות משמינות. עם שפע הסופגניות, זה נס בפני עצמו לא להשמין במהלך החג.

לאכול או לא לאכול? זו השאלה (צילום: שאטרסטוק)

אז איך עוברים את השבוע הזה בלי להשמין? ד"ר שון פורטל, פיזיולוג מאמץ, דיאטן ספורט קליני ותזונאי ראשי במועדון ה־VIM, נותן טיפים איך לעבור את החג בלי משקל עודף:
1. הגודל כן קובע: סופגנייה ממוצעת מכילה כ־400 קלוריות. בשנים האחרונות, עם עליית המודעות לדיאטה בכלל ולקלוריות בפרט, החנויות נותנות לנו אפשרות לבחור את "גודל הנזק" ומציעות סופגניות מיני, שמכילות 150־250 קלוריות. אמנם יש כאלה שזה ייתן להם טעם של עוד, אבל יש אנשים שזה יספק אותם ובכך הם "יחסכו" 250 קלוריות.
2. שתו שתייה חמה: לפני אכילת הסופגנייה שתו כוס של שתייה חמה כדי שהסופגנייה תשביע אתכם מהר יותר. אולי כך באמת תוכלו להסתפק במיני סופגנייה. זה טיפ נהדר לא רק בחנוכה: כוס של שתייה לפני הארוחה מגבירה את תחושת השובע עוד לפני שהתחלתם לאכול.
3. אכלתם סופגנייה? צמצמו קלוריות בשאר הארוחות: נסו לתכנן את מהלך היום בהתאם לאירועי חנוכה שאתם יודעים שיהיה בהם כיבוד ולא תוכלו להתאפק. למשל, אם יש הדלקת נרות משפחתית במהלך היום, השתדלו לאכול פחות קלוריות במהלך היום (אכלו ירקות, המעיטו בצריכת פחמימות וסוכרים).
4. אתם בדיאטה ולא רוצים להרוס אותה? סופגנייה אחת או שתיים במהלך החג לא יהרסו לכם את הדיאטה, אבל לא יזיק אם תעשו מעט יותר פעילות גופנית – זה כבר יתקזז.
5. עשו פעילות גופנית: ככלל, סך הקלוריות שאנו צורכים צריך להיות שווה לסך הקלוריות שאנחנו "שורפים", לכן בחנוכה במיוחד חשוב מאוד לעשות על פעילות גופנית בהתאם לצריכת הקלוריות. אם הייתם במסיבת חנוכה והתענגתם על שתי סופגניות - אין מנוס מחדר כושר: הערך הקלורי של סופגנייה שווה ל־6 ק"מ של ריצה לאדם במשקל 70 ק"ג (משמע, יש לכם 12 קילומטר לרוץ). אם אתם אוהבים לרקוד, תוכלו גם לשרוף את שתי הסופגניות בשעה וחצי של זומבה.