בנוסף להיותו עשב תיבול, השמיר הוא גם מקור נפלא לברזל,ויטמין ‭,Aויטמין C וחומצה פולית. את האשלגן שבו הוא תורם לטובת מלחמה בלחץ דם גבוה. מעבר לכך הוא פצצה של נוגדי חמצון, ובראשם הלוטאין המגן על העין מנזקי קרינת השמש. כל אלה מתקבלים במחיר קלורי אפסי.

רוב תכונותיו של השמיר לא אובדות בבישול, אבל האשלגן עובר למי התבשיל ולכן מומלץ לאכול גם אותם. (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית)

המרכיבים (6 מנות, 510 קלוריות לכל התבשיל)

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 500 גרם קישואים קטנים, פרוסים בעובי ‭1/2‬ ס"מ
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס עגבניות בשלות מרוסקות
  • ‭1/2‬ כוס מים
  • מעט קארי מדרס
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם
  • 8 עלי נענע
  • 4 גבעולי שמיר
  • אפשרות: ‭1/2‬ כפית סוכר

אפשרות להגשה: אורז לבן

ההכנה

1. מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל מעל להבה בינונית עד הזהבה.

2. מוסיפים את הקישואים ומטגנים כדקה. מוסיפים את השום, רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, המים והתבלינים. מערבבים, מכסים ומבשלים ברתיחה קלה כ-7 דקות, עד שהקישואים מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם. כדקה לפני סיום הבישול, מוסיפים את הנענע ואת השמיר. טועמים: אם התבשיל חמצמץ מדי, מוסיפים את הסוכר.

3. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

>> עוד מתכונים דיאטטיים