המרכיבים ( 2 מנות, 250 קלוריות למנה)

  • 2 נתחי סלמון במשקל 200 גרם כ"א, טרי או קפוא שהופשר
  • מיץ מ‭2–‬ לימונים
  • ‭1/2‬ כפית מלח גס
  • ‭1/4‬ כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 בצל, קלוף ופרוס לפרוסות בעובי בינוני
  • 1 עגבנייה, פרוסה לפרוסות בעובי בינוני עשבי תיבול טריים, קצוצים לפי הטעם
  • רבעי לימון

ההכנה

‭.1‬ מניחים את נתחי הדג בקערה, יוצקים את מיץ הלימון, מכסים ומאחסנים במקרר לשעה.

‭.2‬ מחממים את התנור לחום גבוה ‭220)‬ מעלות‭.(‬ חוצים גיליון נייר אפייה ומניחים את 2 המלבנים שהתקבלו על משטח עבודה.

‭.3‬ מנגבים את נתחי הדג מהלימון ומתבלים במלח ובפלפל. מניחים כל נתח על מלבן נייר האפייה.

4.‬ מניחים על כל נתח מחצית מפרוסות הבצל והעגבנייה ומפזרים עשבי תיבול לפי הטעם.

‭.5‬ מרימים את ארבעת הקצוות של כל מלבן נייר לכיוון המרכז וסוגרים היטב, כך שמתקבלת מעין "פירמידה" סגורה. מניחים את ה"פירמידות" בתבנית תנור ואופים 20 דקות.

6.‬ מעבירים לצלחות הגשה בעטיפת הנייר ומגישים עם רבעי לימון בצד.

>> עוד מתכונים דיאטטיים

  • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית ומטפלת ברפואה סינית. בעלת תואר שני ‭(M.Sc)‬ מביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.