המרכיבים ( 2 מנות, 250 קלוריות למנה)
- 2 נתחי סלמון במשקל 200 גרם כ"א, טרי או קפוא שהופשר
- מיץ מ2– לימונים
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 1 בצל, קלוף ופרוס לפרוסות בעובי בינוני
- 1 עגבנייה, פרוסה לפרוסות בעובי בינוני עשבי תיבול טריים, קצוצים לפי הטעם
- רבעי לימון
ההכנה
.1 מניחים את נתחי הדג בקערה, יוצקים את מיץ הלימון, מכסים ומאחסנים במקרר לשעה.
.2 מחממים את התנור לחום גבוה 220) מעלות.( חוצים גיליון נייר אפייה ומניחים את 2 המלבנים שהתקבלו על משטח עבודה.
.3 מנגבים את נתחי הדג מהלימון ומתבלים במלח ובפלפל. מניחים כל נתח על מלבן נייר האפייה.
4. מניחים על כל נתח מחצית מפרוסות הבצל והעגבנייה ומפזרים עשבי תיבול לפי הטעם.
.5 מרימים את ארבעת הקצוות של כל מלבן נייר לכיוון המרכז וסוגרים היטב, כך שמתקבלת מעין "פירמידה" סגורה. מניחים את ה"פירמידות" בתבנית תנור ואופים 20 דקות.
6. מעבירים לצלחות הגשה בעטיפת הנייר ומגישים עם רבעי לימון בצד.
>> עוד מתכונים דיאטטיים
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית ומטפלת ברפואה סינית. בעלת תואר שני (M.Sc) מביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.