האנדיב עשיר בויטמין ‭,C‬ בוויטמין A ובסיבים. אחד מסיבים אלה הוא האינולין, שהנו סיב ייחודי שתפקידו לשמש קרקע מזון לחיידקי המעי הידידותיים. על פי הרפואה הסינית, טעמו המר של האנדיב חשוב מאוד לאיזון טעמים אחרים בתפריט. רובנו לא אוהבים מזונות שטעמם מר ולכן חשוב למצוא מאכל שהוא גם טעים וגם מוסיף את המרירות לתפריט. (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית)

המרכיבים (5 מנות, 450 קלוריות למנה)

לבשר

  • נתח אנטרקוט בקר במשקל 1 ק''ג
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • כוס יין אדום יבש

לירקות

  • ‭4–3‬ יחידות אנדיב (ירק ממוצא בלגי שטעמו מריר במקצת, להשיג בחנויות ירקות ובחלק מרשתות השיווק)
  • 2 כוסות גזר גמדי קלוף או גזר חתוך למקלונים

לרוטב

  • 1 כף חרדל עם גרגירים
  • 2 כפות חרדל חלק
  • 1 כף דבש
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק

ההכנה

‭.1‬ הבשר: מייבשים את הנתח בנייר סופג. מערבבים בקערה את המלח הגס, הפלפל השחור, השום, שמן הזית והיין האדום ומורחים את נתח הבשר מכל צדיו. משהים כך שעה.

‭.2‬ מחממים את התנור לחום גבוה מאוד ‭250)‬ מעלות)

3. ‬ מניחים את נתח הבשר בתבנית צלייה וצולים בתנור ‭20-15‬ דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני ‭180)‬ מעלות) וצולים עוד 20 דקות לדרגת בישול בינונית (מדיום) או עוד ‭40-35‬ דקות לדרגת צלייה מלאה (וול דאן‭.(‬ מצננים 10 דקות לפחות. פורסים ל‭5-‬ נתחים הנתח יהיה טעים בטמפרטורת החדר וגם יום אחרי, קר מהמקרר.

4. הירקות המאודים: שמים על הכיריים סיר ובו מים רותחים בגובה 4 ס"מ. מניחים עליו שושנת אידוי ועליה מניחים את הירקות, זה אחר זה: מאדים את הגזר ‭7-5‬ דקות, ואת האנדיב כ‭3-‬ דקות בלבד. בתום האידוי מסירים את המכסה, להפסקת תהליך הבישול.

5.הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת וסוגרים היטב. מנערים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד.

‭.6‬ הרכבת המנה: מניחים פרוסה מנתח האנטרקוט (אפשר לפרוס לפרוסות דקות יותר) על צלחת הגשה, מוסיפים את האנדיב והגזר המאודים, יוצקים מעל הכל את הרוטב ומגישים.

>> עוד מתכונים דיאטטיים