מערכת מנטה
כבר כמה שבועות שאתם בוודאי מריצים בראשכם הצעות מעניינות לשולחן החג, מנסים להפתיע את האורחים שלכם ולרצות את הדודות שתמיד לא מרוצות. אבל דעו שאתם ממש לא חייבים להמציא מנות משונות ולהשתמש בחומרי גלם שדורשים המון עבודה. דווקא ברגעים כאלה, כשמצד אחד צריך להאכיל הרבה אנשים (יקרים) ומצד שני אתם כל זאת הייתם רוצים להגיע לשולחן החג כשעוד יש לכם מעט כוחות ואולי אפילו קצת מצב רוח – צריך לחשוב פשוט. גם פשוט יכול להיות מרשים וטעים. לפניכם שני מתכונים של פיליס גלזר למנה עיקרית ותוספת נהדרות שמדגימות את העיקרון הזה. והעיקר, לא לשכוח ליהנות מארוחת החג.

צלי חזה הודו בניחוח רימונים, דבש ורוזמרין

* אפשר להפוך את הצלי לחגיגי במיוחד אם קושרים אותו לרוחב ולאורך בחוט מטבח חום ומכניסים את גבעולי הרוזמרין מתחת לחוט מסביב לנתח.
* שימו לב: משרים ללילה

פשוט, מרשים ועסיסי. צלי חזה הודו בניחוח רימונים, דבש ורוזמרין (צילום: יוסי סליס)

החומרים ל־8 מנות:
1 חזה הודו (כ־1.8 ק"ג)
למרינדה:
¼ כוס דבש
¼ כוס שמן זית
1/3 כוס יין לבן יבש
1/3 כוס תרכיז רימונים
1 כף חרדל דיז'ון עם גרגירים
1 ראש שום, מפורק לשיניים (לא מקולפות)
5 גבעולי רוזמרין
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. שוטפים ומייבשים את החזה, מסירים את נקודות השומן ומניחים בקערת זכוכית גדולה או בכלי לא מתכתי.
2. מערבבים את כל החומרים למרינדה ויוצקים על הבשר. מכסים בניילון נצמד, מעבירים למקרר ומשרים למשך הלילה (כדאי להפוך את הנתח לאחר כמה שעות).
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות. מעבירים את הבשר עם המרינדה לתבנית אפייה שתוכל להכיל את הנוזלים, מכסים בנייר אלומיניום ואופים 50 דקות (מדי פעם מורידים את נייר הכסף ויוצקים את הרוטב על הבשר).
4. מורידים את נייר האלומיניום וצולים עוד 15־20 דקות, עד שהבשר מושחם. אם משתמשים בחוט קשירה, מסירים אותו לפני הפריסה. מגישים כל פרוסה עם הרוטב החם.
ערכים תזונתיים למנה: 343 קלוריות, 9 גרם פחמימות, 55 גרם חלבון, 7.5 גרם שומן

אספרגוס ופטריות חורש צלויים

תוספת נהדרת שמתאימה גם לצמחונים שבאורחים שלכם. אספרגוס ופטריות צלויים

החומרים ל־6 מנות:
1 חבילת אספרגוס
300 גרם פטריות חורש, חתוכות לרבעים
עלים מ־4 גבעולי תימין (או תימין לימוני)
2 כפיות שמן זית
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־230 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומשמנים בשכבה דקה של שמן זית.
2. מורידים את החלק הקשה של האספרגוס ושמים בקערה רחבה. מוסיפים את רבעי הפטריות ומטפטפים למעלה 2 כפיות שמן זית. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים קלות.
3. מניחים את האספרגוס, הפטריות וגבעולי התימין בתבנית בשכבה אחידה. צולים 5 דקות, הופכים וצולים 5־7 דקות נוספות, עד שהאספרגוס והפטריות מוכנים אך לא רכים מדי.
ערכים תזונתיים למנה: 42 קלוריות, 3 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 2 גרם שומן