לפי הרפואה הסינית ירוק וחמוץ הוא שילוב מנצח לטיפול בכבד. מי שסובל ממיגרנות, עצבנות, חוסר שקט עיטושים וגירודים בעיניים, בעיקר בעונות המעבר, מוזמן לנסות את השילוב שנחשב מרגיע כבד, וייתכן מאוד שיחוש הקלה. אפילו תיבול המזון בשילוב זה עשוי להועיל. (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית)

המרכיבים (300 קלוריות למתכון)

  • 2 מנגו ירוקים (צבע הבשר צריך להיות צהוב ירקרק)
  • מיץ מ־2 לימוני ליים ירוקים
  • כ־‭1/4‬ כפית מלח
  • רוטב טבסקו או רוטב צ'ילי תאילנדי, לפי הטעם
  • קליפת מגוררת גס מ־1 לימון

ההכנה

‭.1‬ קולפים את המנגו, מגלענים ופורסים דק.

‭.2‬ מניחים בקערה, מטפטפים מעל את מיץ הלימון, מתבלים במלח, בצ'ילי ובקליפת הלימון ומשהים כחצי שעה לפני ההגשה. ‭.3‬ מגישים. אפשר לאחסן עד יומיים במקרר.

  • ואיך הופכים את הטעם למתקתק יותר? מחליפים מחצית מכמות המנגו הירוק במנגו בשל יותר.

>> עוד מתכונים דיאטטיים