המצרכים (מנת אחת, כ-220 קלוריות)

  • 100 גרם (4-3) תפוחי אדמה זעירים
  • 1 כוס שעועית ירוקה מוקפאת (100 גרם)
  • 50 גרם צפתית מעודנת 5%
  • חופן נדיב של עלי תרד (20 גרם)
  • חופן נדיב של עלי רוקט (20 גרם)
  • 3-2 פרוסות קטנות של בצל סגול, מופרדות לטבעות
  • 3 כפות שמנת לבישול 10% השף הלבן
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 שן שום קטנה כתושה
  • 2 כפיות עירית קצוצה
  • 1 כפית ריחן קצוץ
  • ½ כפית שמיר קצוץ
  • פלפל שחור טחון טרי
  • קורט פפריקה חריפה

ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים מומלחים קלות במשך 15-12 דקות מרגע הרתיחה.
  2. מבשלים את השעועית הירוקה במים רותחים במשך דקה מרגע הרתיחה מחדש ומסננים.
  3. בינתיים, פורסים את הגבינה ומסדרים את עלי התרד והרוקט בצלחת.
  4. פורסים את תפוחי האדמה החמים ומסדרים אותם על מצע העלים יחד עם השעועית הירוקה, הגבינה וטבעות הבצל.
  5. טורפים יחד שמנת, מיץ לימון, שום ועשבי תיבול, מתבלים בפלפל שחור טחון טרי ויוצקים על הסלט. בוזקים למעלה עוד מעט פלפל שחור וקורט פפריקה חריפה ומגישים מיד.

טיפ לדרך:
  1. אפשר לבשל את תפוחי האדמה במיקרוגל – מנקבים את הקליפה בחוד סכין במספר מקומות, מסדרים בכלי מתאים לבישול במיקרוגל ומבשלים את כל הכמות יחד במשך 2 דקות מכל צד. משהים 5 דקות ופורסים.
  2. במקום לבשל את השעועית המוקפאת, אפשר לצקת עליה מים רותחים מהקומקום, לסנן, לצקת שוב מים רותחים, להשהות שתיים־שלוש דקות ולסנן.

  • המתכון באדיבות פיראוס