המצרכים (מנת אחת, כ-220 קלוריות)
- 100 גרם (4-3) תפוחי אדמה זעירים
- 1 כוס שעועית ירוקה מוקפאת (100 גרם)
- 50 גרם צפתית מעודנת 5%
- חופן נדיב של עלי תרד (20 גרם)
- חופן נדיב של עלי רוקט (20 גרם)
- 3-2 פרוסות קטנות של בצל סגול, מופרדות לטבעות
- 3 כפות שמנת לבישול 10% השף הלבן
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 שן שום קטנה כתושה
- 2 כפיות עירית קצוצה
- 1 כפית ריחן קצוץ
- ½ כפית שמיר קצוץ
- פלפל שחור טחון טרי
- קורט פפריקה חריפה
ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים מומלחים קלות במשך 15-12 דקות מרגע הרתיחה.
- מבשלים את השעועית הירוקה במים רותחים במשך דקה מרגע הרתיחה מחדש ומסננים.
- בינתיים, פורסים את הגבינה ומסדרים את עלי התרד והרוקט בצלחת.
- פורסים את תפוחי האדמה החמים ומסדרים אותם על מצע העלים יחד עם השעועית הירוקה, הגבינה וטבעות הבצל.
- טורפים יחד שמנת, מיץ לימון, שום ועשבי תיבול, מתבלים בפלפל שחור טחון טרי ויוצקים על הסלט. בוזקים למעלה עוד מעט פלפל שחור וקורט פפריקה חריפה ומגישים מיד.
- אפשר לבשל את תפוחי האדמה במיקרוגל – מנקבים את הקליפה בחוד סכין במספר מקומות, מסדרים בכלי מתאים לבישול במיקרוגל ומבשלים את כל הכמות יחד במשך 2 דקות מכל צד. משהים 5 דקות ופורסים.
- במקום לבשל את השעועית המוקפאת, אפשר לצקת עליה מים רותחים מהקומקום, לסנן, לצקת שוב מים רותחים, להשהות שתיים־שלוש דקות ולסנן.
- המתכון באדיבות פיראוס