אטרקציה פשוטה לילדים שלא אוהבים סלט וגם פתרון נפלא לאירועי מבוגרים: ניסיתם פעם לאחוז כוס קוקטייל ביד אחת ולאכול סלט ביד השנייה? הנה הפתרון שלנו לאכילת חסה באופן מנומס ואפילו אלגנטי.
טיפ: מומלץ להצטייד בכמה עלי חסה נוספים.אם הגליל אינו מהודק מספיק, עטפו אותו בעלה חסה נוסף.
המרכיבים (8 יחידות)
לסלט
- 4 עלי חסה ערבית, או חסה משי
- 1 מלפפון, חתוך למקלות
- 1/4 פלפל אדום, חתוך למקלות
- 1/4 כוס נבטי חמנייה
- לקשירה: 8 גבעולי עירית ארוכים
- אפשרות: 8 קסמי עץ 8 + זיתים, מגולענים
לרוטב
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 1/2 כפית סוכר
- 1/8 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
ההכנה
.1 הסלט: גוזרים במספריים את עלי החסה, משני צידיו של הסיב הבהיר העובר לאורך העלים, כך שיתקבלו שני עלים ארוכים.
.2 מניחים לרוחב העלה, קרוב לקצהו התחתון, שמינית מכמות המלפפון, הפלפל והנבטים. מורב חים על הירקות ועל פנים העלה ככפית מהרוטב. מגלגלים את העלה מעל הירקות, וממשיכים לגב לגל לגליל מהודק
.3 קושרים סביב כל גליל גבעול עירית(בקשר מוט או אחר)) אם רוצים, נועצים קיסם בכל זית ונועצים את הקיסם במרכז הגליל.
.4 הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים היטב. מגישים מיד.