אטרקציה פשוטה לילדים שלא אוהבים סלט וגם פתרון נפלא לאירועי מבוגרים: ניסיתם פעם לאחוז כוס קוקטייל ביד אחת ולאכול סלט ביד השנייה? הנה הפתרון שלנו לאכילת חסה באופן מנומס ואפילו אלגנטי.

טיפ: מומלץ להצטייד בכמה עלי חסה נוספים.אם הגליל אינו מהודק מספיק, עטפו אותו בעלה חסה נוסף.

המרכיבים (8 יחידות)

לסלט

  • 4 עלי חסה ערבית, או חסה משי
  • 1 מלפפון, חתוך למקלות
  • ‭1/4‬ פלפל אדום, חתוך למקלות
  • ‭1/4‬ כוס נבטי חמנייה
  • לקשירה: 8 גבעולי עירית ארוכים
  • אפשרות: 8 קסמי עץ ‭8 +‬ זיתים, מגולענים

לרוטב

  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • ‭1/2‬ כפית סוכר
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית

ההכנה

‭.1‬ הסלט: גוזרים במספריים את עלי החסה, משני צידיו של הסיב הבהיר העובר לאורך העלים, כך שיתקבלו שני עלים ארוכים.

‭.2‬ מניחים לרוחב העלה, קרוב לקצהו התחתון, שמינית מכמות המלפפון, הפלפל והנבטים. מורב חים על הירקות ועל פנים העלה ככפית מהרוטב. מגלגלים את העלה מעל הירקות, וממשיכים לגב לגל לגליל מהודק

‭.3‬ קושרים סביב כל גליל גבעול עירית(בקשר מוט או אחר))‬ אם רוצים, נועצים קיסם בכל זית ונועצים את הקיסם במרכז הגליל.

‭.4‬ הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים היטב. מגישים מיד.